Kanali Helm sai lakkinsa jo aiemmin tällä viikolla – Brummin vappulähetys kokoaa kaupungin vappuperinteet

Kanalin Helm sai perinteisen vappukäsittelyn jo aiemmin tällä viikolla. Seremoniaa pääsee seuraamaan tallenteena Brummin vappulivestä tänään perjantaina. Kuvat: Rauman Liiketalousopiskleijoiden Kilta

Vallitsevat koronarajoitukset laittavat myös Rauman vappuperinteet uusiksi. Esimerkiksi Kanalin Helm pestiin ja patsas sai lakkinsa jo aiemmin tällä viikolla. Taltioinnin pariin pääsee perjantaina Brummin vappulähetyksen kautta. 

Tänä keväänä lakitus- ja pesuvuorossa oli Rauman Liiketalousopiskelijoiden Kilta.

Vapun lähetys alkaa Brummin Youtube-kavalla perjantaina kello 16.30. Luvassa on lisäksi musiikkia, kun muun muassa Rauman Poikasoittokunnan seitsikko ja Sekslaatio nousevat lavalle. Ohjelmaan voi tutustua tarkemmin Brummin Facebook-sivulla.

Opekas ry:n valitsema vuoden fuksi valitaan myös poikkeusajoista huolimatta, mutta juhlallisuudet suoritetaan vain pienessä piirissä. Fuksin kasteleminen kanaalin vedellä tapahtuu perjantaina kello 18 ja toimintaa voi seurata Opekas ry:n Instagramin livelähetyksen kautta.

Ennakkotietojen mukaan fuksia ei tänä vuonna heitetä kanaaliin, vaan hänet kastellaan ämpärein ja vesipyssyin kanaalista noudetulla vedellä – viime kevään tapaan.

Lisää aiheesta

Mitä ihmettä: Rauman joulu avataan vappuna!