Kanalin ruoppausmassojen valitus esitetty hylättäväksi

Asukkaiden mielestä ruoppausjätteiden paikka on liian lähellä asutusta.

| Päivitetty

Kanalin ruoppausmassojen varastointia koskevaa oikaisuvaatimusta esitetään hylättäväksi. Kanavakadun asukkaiden tekemä oikaisuvaatimus tulee ensi tiistaina Rauman ympäristö- ja lupalautakunnan käsittelyyn. Oikaisuvaatimuksessaan Asunto Oy Rauman Poterot vaatii, että Kanalin ruoppausjätteet välivarastoidaan muualle kuin suunnitellulle välivarastokentälle.

Perusteluina on, että varastointialue on liian lähellä asuinrakennuksia ja liikennepuistoa. Asukkaita huolestuttavat mahdolliset hajuhaitat sekä liikennepuiston käyttö ja puistoalueen ennallistaminen.

Lautakunta saa eteensä esityksen, jonka mukaan oikaisuvaatimus hylätään. Perusteena on, että oikaisuvaatimuksen tekijä ei ole esittänyt sellaisia seikkoja, joiden perusteella maisematyölupaa pitäisi muuttaa.

Maisematyölupa koskee välivarastointikentän rakentamista ja siitä johtuvaa puuston kaatamista.

Ei ehditä ruopata

Ruoppausjätteen väliaikaisen sijoituspaikan ratkaisi Etelä-Suomen aluehallintovirasto maaliskuussa antamallaan päätöksellä. Avin päätös on lainvoimainen.

Rakennusvalvontaviranomainen katsoo, että sillä ei ole toimivaltaa päättää ruoppausta, jätteiden käsittelyä ja mahdollisia hajuhaittoja koskevista asioista.

Rauman Kanali piti ruopata tänä vuonna avin luvan turvin. Hanke kuitenkin peruuntui sen jälkeen, kun kaupungin myöntämästä maisematyöluvasta jätettiin oikaisuvaatimus.

Syynä oli välivarastointikentän rakentamisen lykkääntyminen, jonka johdosta ruoppausta ei ehditä enää tänä kesänä tehdä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut