Kanalinmutkaan kaavauudistus, jotta Rauma voi myydä jälleen yhden ylijäämärakennuksen

Samalla mietitään, millainen uusi tulevaisuus kohteella voisi olla.

| Päivitetty

Ankkuripuiston koulu Rauman keskustassa Nortamonkadun varrella jää vaille käyttöä, kun Karin kampus valmistuu ja musiikkiopisto muuttaa.

Ankkuripuiston kouluun liittyvä asemakaavauudistus on käynnistynyt. Kanalinmutkan asemakaavan muutoksesta on julkistettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Rauman kaupunginhallitus asetti alun perin kauppaoppilaitoksena toimineen rakennuksen myytävien rakennusten listalle toukokuussa. Samalla listalle päätyi kaupungin keskustasta myös Tarvonsaaren koulu.

Kaavauudistus tarvitaan, koska koulu on osa samaa tonttia teatterin, teatterin toimistotalo eli niin sanotun Kivipään, pääkirjaston, Osmosen talon ja Sepän talon kanssa. Koko alue on merkitty nykyisessä asemakaavassa yleisten rakennusten korttelialueeksi.

Jotta Ankkuripuiston koulu voidaan myydä, tulee rakennus erottaa asemakaavan muutoksella omaksi kiinteistökseen.

Samassa yhteydessä tarkastellaan myös mahdollista uutta käyttötarkoitusta rakennukselle. Koulutalo toimii tätä nykyä musiikkiopistona niin kauan kunnes Karin kampus valmistuu.

Kaavauudistuksen yhteydessä päivitetään myös koko alueen asemakaava. Tavoitteena on alueen pysäköinnin riittävä ja pihatoimintojen toimiva järjestäminen, kulttuurihistoriallisten arvojen huomioiminen sekä alueen käyttäjä palvelevan kaupunkikuvallisesti laadukkaan kokonaisuuden varmistaminen.

Asemakaavoitukseen kohdistuu erityisiä vaatimuksia, sillä alue sijaitsee maailmanperintökohteen suojavyöhykkeellä. Siihen liittyvät suunnittelu-, rakentamis- ja suojelumääräykset edellyttävät muun muassa, että asemakaavaa laadittaessa on varmistettava alueen kaupunkikuvallisten arvojen ja suojeltavan rakennuskannan säilyminen ja huolehdittava riittävästä pysäköintipaikkojen määrästä Vanhan Rauman tarpeisiin nähden.

Kaikista kaavahankkeista on suojavyöhykkeellä myös pyydettävä lausunto Museovirastolta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut