Kanerva vaatii Vakka-Suomen sairaalan yöpäivystyksen säilyttämistä

Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen, jossa toteaa, että Vakka-Suomen sairaalassa tulee säilyttää perusterveydenhuollon tasoinen yöpäivystys ainakin vuoteen 2020.

Sosiaali- ja terveysministeriön ei myöntänytkään lokakuussa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille poikkeuslupaa yöpäivystyksen jatkamiselle perusterveydenhuollon tasoisena.

Kanervan mukaan esimerkiksi Raahen kaupunki on saanut poikkeusluvan. Yhdenvertaisuuden nimissä tulisi Vakka-Suomen sairaalalle antaa lupa yöpäivystykseen, koska Uudessakaupungissa toimii esimerkiksi Yaran lannoitetehdas, jossa tehdään keskeytyksetöntä kolmivuorotyötä. Myös Valmet Automotiven autotehtaalla työskentelee henkilöstölisäyksen jälkeen noin 3 000 ihmistä.

Palvelut olisi Kanervan mukaan järkevää tarjota siellä, missä väestö on. Yöpäivystyksen lopettaminen lisäisi merkittävästi esimerkiksi ambulanssikuljetuksia Uudenkaupungin ja Turun välillä.

Kanerva kysyy, millä perusteella sosiaali- ja terveysministeriö on päättänyt lopettaa Vakka-Suomen sairaalan yöpäivystyksen.