Kannabis on arkipäiväistynyt monen raumalaisnuoren elämässä – huume-epäilymalli tarjoaa ohjeet toimintaan, mutta vanhemmillakin on vastuu: "Kyselkää rohkeasti, liikkuuko piireissä alkoholia tai huumeita"

Kannabis on jatkanut arkipäiväistymistään raumalaisnuorten elämässä. Moni nuori tietää porukoita, joissa kannabista poltellaan tai kanavia, joita pitkin sitä saa. Rauman Ankkuritiimin pöydällä kuvatuissa pelikorteissa on tietoiskuja ja kysymyksiä kannabiksesta. Kuva: Joosua Lehtinen

Huumeet ovat raumalaisnuorille entistä tutumpia, ja varsinkin kannabis on ilmiönä arkipäiväistynyt viime vuosina. "Jos viisi vuotta sitten keskusteli nuoren kanssa, hänellä ei välttämättä ollut tiedossa ketään, joka käyttäisi kannabista tai tietoa, mistä sitä saisi. Tällä hetkellä taas kaikki tuntevat porukoita, joissa kannabista poltellaan, ja valtaosa tietää myös kanavat, joiden kautta sitä saa hankittua", vertaa Rauman kaupungin sosiaalityöntekijä Sarita Kiuru.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Toisen asteen opiskelijat käyttävät Raumalla huumeita muuta maata enemmän, selviää opinnäytetyöstä: "Meidän pitäisi olla tietoisia siitä, mikä tilanne on"

Vain tilaajille Huumausaine- ja omaisuusrikoksia on tehty Raumalla alkuvuonna paljon, ja se tuntuu myös poliisin arjessa: "Pienikin porukka tekee aika ison osan näistä rikoksista", sanoo Rauman aseman rikoskomisario