Kansainvälinen sotaharjoitus näkyy Raumankin seudulla

Viikonloppuna Turussa alkanut kahden viikon mittainen Northern Coasts 2014 -sotaharjoitus tuo kalustoa ja miehiä myös Rauman alueelle, sillä harjoitustapahtumat ulottuvat laajasti Selkämeren alueelle. Sotilaita, kalustoa ja Hornet-hävittäjien ylilentoja on nähty Pyhärannassa ja Raumalla. Sen lisäksi noin kuudenkymmenen sotalaivan saattue lähti Turusta maanantaiaamuna kohti länsirannikkoa.

– Osallistuminen monikansalliseen harjoitukseen harjaannuttaa palkattua henkilökuntaa, reserviläisiä sekä varusmiehiä kansainvälisen kriisinhallinnan tehtäviin puolustusvoimien kolmannen päätehtävän mukaisesti. Samalla harjoitukseen osallistuminen tukee kansallisen puolustuksemme kehittämistä, harjoituksen johtaja, Merivoimien esikuntapäällikkö, lippueamiraali Juha Vauhkonen kertoo.

Suomesta NOCO14 -harjoitukseen osallistuu yhteensä 1500 henkilöä, joista noin 900 palkattuun henkilökuntaan kuuluvaa, noin 400 reserviläistä ja yli 200 varusmiestä. Kaikkiaan harjoitukseen osallistuu noin 3000 henkilöä. Osallistujia on kaikista puolustushaaroista sekä rajavartiolaitokselta.

Osallistujamaita on tämän hetkisen tiedon mukaan viisitoista. Suomen lisäksi mukana ovat Belgia, Iso-Britannia, Saksa, Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Alankomaat, Turkki, Kanada ja Yhdysvallat.