Kansainvälistä näkyvyyttä Satakunnan luontokohteille

Luonto on yksi Satakunnan suurimmista valteista. Maakunnassa sijaitsee monia kansainvälisestikin arvokkaita luontokohteita. Matkailussa haasteena ovat kuitenkin olleet maakunnan heikko markkinointi ja tunnettuus luontomatkailukohteena sekä matkailijalle kootun informaation puute.

Satakunnan ammattikorkeakoulu toteuttaa luontomatkailun Outdoors Satakunta -kehittämiskokonaisuutta Satakuntaliiton myöntämällä maakunnan kehittämisrahalla.

Ohjelma mahdollistaa luontomatkailun kasvun tuotteistamalla Satakunnan luontokohteita ja -aktiviteetteja. Se kokoaa nämä yhteen valtakunnallisia ja kansainvälisiä markkinointitoimia varten.

Samalla satakuntalaisten tieto lähivirkistysmahdollisuuksista lisääntyy. Ensi syksyn ja talven aikana laaditaan luontomatkailuohjelma. Luonnon hyödyntäminen liiketoiminnan näkökulmasta on Satakunnassa ollut vähäistä. Ohjelman avulla elinkeinomahdollisuuksia saadaan esille. Ohjelmaa on toteutettu monissa maakunnissa jo vuodesta 2007 lähtien.

Satakunnassa matkailijaa houkuttelevat erityisesti kasvussa olevat aktiviteetit: kalastus, lintujen katselu ja kuvaus, melonta, vaellus ja pyöräily.

Kärkikohteita luontomatkailussa ovat merialue ja maakunnan monet järvet, Jämi, Yyteri sekä lukuisat joet kuten Kokemäenjoki ja Karvianjoen vesistöalue. Lisäksi eri puolilla maakuntaa sijaitsevat kansallispuistot ovat merkittäviä luontokohteita.