Kansalaisopiston lukukausi alkaa osin väistötiloissa

Uusi opinto-opas jaetaan keskiviikkona Raumalainen -lehden mukana joka kotiin. Opas sisältää yli 400 kurssin tiedot.

| Päivitetty

Rauman kansalaisopiston syyslukukausi alkaa väistötiloissa ympäri kaupunkia. Aittakarinkadulla, vanhan lyseon tiloissa toimineen Opistotalon purkaminen on aloitettu, jotta paikalle suunniteltua Karin kampusta päästään rakentamaan.

Myös kansalaisopisto tulee saamaan kampukselta tulevaisuudessa omat tilat mutta siihen saakka opetusta järjestetään 12 toimipaikassa.

– Lisäksi opetus jatkuu tuttuun tapaan eri puolella Raumaa yli 40 paikassa esimerkiksi eri kouluissa, laskee rehtori Helinä Seikola.

Hyvällä yhteistyöllä palapeli kasaan

Väistötilat sijaitsevat noin kahden kilometrin säteellä keskustasta.

Kansalaisopiston toimisto ja päätoiminen henkilökunta ovat saaneet työtilat Tarvonsaaren koulusta, jossa sijaitsee myös kuvataidekoulu, kankaankudonta-, piano- ja kieliluokat.

Vanhan opiston tiloissa järjestetään kursseja aamusta iltaan, ja uutena paikkana palvelee Naulan entinen koulu eli Pyynpään opisto Pyynpään koulun lähellä.

– Siellä järjestetään käsi- ja kuvataidekursseja. Keramiikkauunit saatiin siirrettyä sinne maanantaina. Osa tavaroista on vielä pahvilaatikoissa mutta kyllä kaikille paikka löytyy, nauraa Seikola.

Uusia toimintapaikkoja ovat myös muun muassa Hj. Nortamon käsityön väistötila, Kaivopuiston päiväkoti ja Pohjoiskehän koulu.

– Tämä on ollut varsinaista palapeliä erityisesti liikuntaryhmien osalta. Iso kiitos kaikille toimijoille, sillä yhteistyö on ollut kiitettävää. Meille on aidosti haluttu löytää tiloja, kiittää Seikola.

Sijoittamista, vahamaalausta ja keskustelua venäjäksi

Kansalaisopiston sisältöön ja opetuksen laatuun väistötilat eivät Seikolan mukaan vaikuta.

– Moni asia pysyy samana. Meillä on paljon mielenkiintoisia ja ajankohtaisia kursseja, tuttuja opettajia ja tietysti oppimisen iloa.

Valittavana on tänäkin syksynä yli 400 kurssia. Mukana on niin tuttuja kursseja kuin uutuuksiakin. Uutuuksien joukosta löytyy muun muassa sijoittamisen perusteita, kotistudion tekemiseen liittyvää oppia, vahamaalausta, mehiläisvahakelmun tekemistä ja keskustelua venäjäksi.

Avoimen yliopiston puolella luvassa on muun muassa kuvataiteen työpajoja, jotka toteutetaan yhteistyössä Porin kansalaisopiston kanssa.

– Luentotarjonnan yksi syksyn helmi on toimittaja, luontokuvaaja Kimmo Ohtosen Hyvinvointia luonnosta -ilta, mainitsee Seikola.

Raumankin kansalaisopiston elinehto oppilaiden lisäksi osaavat tuntiopettajat. Alkavalla lukukaudella opistossa on 160 tuntiopettajaa.

– Jotta pystymme tarjoamaan kursseja mahdollisimman monipuolisesti, pitää meillä olla opettajia. Onneksi opettajat ovat olleet tyytyväisiä ja heitä on ollut helppo saada tulemaan. Siihen on vaikuttanut myös opiskelijoiden oma into.

Opinto-opas jaetaan jokaiseen kotiin

Jotta kaikki uudet tilat tulisivat tutuiksi, järjestetään Tarvonsaaren koulussa ja Pyynpään opistossa avoimet ovet 5. syyskuuta.

– Silloin kaikilla on mahdollisuus tulla katsomaan tiloja ja keskustelemaan opettajien ja päätoimisen henkilökunnan kanssa.Syksyn aikana on tarkoitus kerätä myös palautetta tilojen toimivuudesta, jotta niihin voidaan tehdä tarvittavia muutoksia.

Opetushallituksen opintoseteliavustus on edelleen käytössä. Avustusta voidaan myöntää työttömille, maahanmuuttajille ja eläkeläisille.

Kansalaisopiston uusi opinto-opas jaetaan kaikkiin raumalaisiin talouksiin Raumalainen -lehden mukana keskiviikkona. Opetus alkaa pääosin 9. syyskuuta.

Kursseille ilmoittautuminen alkaa netissä (www.opistopalvelut.fi/rauma) ke 28.8. klo 18. Puhelimitse tai käymällä Opistotalossa voi ilmoittautua to 29.8. klo 8–17.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut