Kansanedustaja Kristiina Salonen lähtee ehdolle aluevaaleihin Satakunnassa — "Suurin harkinnan paikka minulle oli ajankäytössäni"

Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) lähtee ehdolle aluevaaleihin. Kuva: Juha Sinisalo

Raumalaiskansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) antoi maanantaina monia askarruttaneen päätöksen, ja kertoi asettuvansa ehdolle tammikuun aluevaaleihin, jossa valitaan päättäjät tulevalle Satakunnan hyvinvointialueelle.

– Olen pohtinut tätä ehdokkuuttani jo vuosia aina kulloisenkin sote-uudistuksen rinnalla. Jossain kohtaa totesin itsekseni, että asiaan kannattaa palata vasta, kun vaalit todella toteutuvat. Nyt sitten viimein tuli aika tehdä omalta osaltani päätös, kun vaaleihin on todella aikaa enää yhdeksän viikkoa.

Salonen näkee, että hänellä on vankkaa hyvinvointialueen päätöksentekijältä vaadittavaa tietotaitoa. Salonen on ensimmäiseltä koulutukseltaan sosiaalialan ohjaaja, ja vastavalmistunut hallintotieteiden maisteri Vaasan yliopiston sosiaali- ja terveysjohtamisen opinto-ohjelmasta. Hän työskennellyt sosiaali- ja terveyspalveluiden parissa sekä käytännön tasolla, että myöhemmin kansanedustajana.

Eniten hänen päätöstään kuitenkin viivytti huoli ajan riittävyydestä, mutta vasta valmistuneet maisterinopinnot jättivät perheellisen kansanedustajan kalenteriin sopivasti aukkoja.

– Suurin harkinnan paikka minulle oli ajankäytössäni, sillä haluan perehtyä asioihin ja se vaatii aina aikaa. En asettunut ehdolle kuntavaaleissa, koska katsoin, ettei minulla kansanedustajana ja pienen lapsen äitinä ole mahdollisuutta toimia päättäjänä jopa kolmella eri päätöksenteon tasolla. En katso sen myöskään demokratian kannalta olevan tarkoituksenmukaista, Salonen kertoo tiedotteessaan.

Hän jatkaa, että on jo kuluneen vuosikymmenen taistellut työssään sote-palveluiden puolesta niin paikallis- kuin valtakunnankin tasolla. Hän tietää, että sote-uudistuksessa tavoitellaan hyviä asioita kuten saatavuuden parantamista ja varhaisempaa hoitoon pääsyä, mutta samalla isossa uudistuksessa on paljon vielä tehtävää tavoitteiden toteutumiseksi eikä varmasti matkasta selvitä ilman mutkia.

– Päättäjänä olen ollut aina kiinnostunut niin alueen asukkaiden tarpeista kuin esimerkiksi sote-työntekijöiden todellisuudesta. Olen toiminut aina myös aktiivisesti lähipalveluiden puolustajana, Salonen korostaa.