Kansanedustaja Salonen vaatii OL4-jatkolupaa eduskunnan käsittelyyn

Raumalainen kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) vaatii, että OL4:n jatkolupa tuodaan eduskunnan käsittelyyn. Hallitus käsittelee asiaa torstaina ja Salosen mukaan toivottavaa on, että esitys jää pöydälle SDP:n esityksestä.

- Hallituksen on mahdollista jättää kertaalleen pöydälle ministerin esitys, jos yksikin puolue sitä pyytää. Nyt lisäajalle on tarvetta. Jokaisen eduskuntaryhmän on syytä käydä asiasta perusteellinen keskustelu, sillä näin isoissa asioissa demokratian nimissä kansanedustajilla tulee olla viime kädessä päätösvalta, Salonen kommentoi.

Kansanedustaja pitää käsittämättömänä elinkeinoministeri Vapaavuoren päätöstä olla myöntämättä jatkoaikaa TVO:n Olkiluoto 4 -projektille.

- Päätös Olkiluoto 4:sta on kertaalleen jo tehty viime kaudella eduskunnassa. Tällöin on harkittu tarkkaan Suomen kokonaistarvetta sähköntuotannolle, ja myönteiselle päätökselle on ollut perusteet. Silloisen päätöksen pohjalta TVO on valmistellut hanketta jo pitkään ja käyttänyt hankkeeseen kymmeniä miljoonia. Tällaisella kaasua - jarrua -politiikalla koko tämä työ valuu nyt hukkaan. Kuka tällaisen jälkeen uskaltaa jatkossa investoida enää Suomeen, toteaa Salonen.