Kapellimestari Hannu Lintu valitsee kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon

Suomen Kirjasäätiö on nimennyt vuoden 2020 Finlandia-palkintojen lautakunnat sekä valitsijat.

| Päivitetty

Suomen Kirjasäätiö on nimennyt vuoden 2020 Finlandia-palkintojen lautakunnat sekä valitsijat.

Kapellimestari Hannu Lintu valitsee ensi marraskuussa jaettavan kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajan. Teokset valitsevan lautakunnan puheenjohtaja on valtiosihteeri Johanna Sumuvuori ja jäseniä kulttuuritoimittaja Suonna Kononen ja yrittäjä Maija Kuusi.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajasta päättää Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar.  Teokset valitsevaa lautakuntaa johtaa Suomen Musiikkikustantajat ry:n toiminnanjohtaja Jari Muikku ja jäseniä ovat Aalto-yliopiston viestintäpäällikkö Riikka Haikarainen sekä kirjallisuuden suomentaja Jaakko Kankaanpää.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandian valitsee näyttelijä Christoffer Strandberg. Valintalautakunnan puheenjohtaja on Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen ja jäsenet Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä sekä yleisen kirjallisuustieteen opiskelija Johanna Valjakka.

Jokainen palkinto on arvoltaan 30 000 euroa. Finlandia-ehdokkaat selviävät marraskuun alussa pidettävissä tilaisuuksissa ja voittajat julkistetaan 25.11.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut