Kappelinluhdassa alkaa toukokuussa kaukolämpötyön kolmas vaihe

Kappelinluhdassa tehdään tulevana kesänä matalalämpöjärjestelmän saneeraustyön kolmas ja tähän asti laajin vaihe. Rauman Energia aikoo liittää kolmen kuukauden aikana peräti 92 omakotitaloa ja 11 rivitaloa kaukolämpöverkkoon.

– Tämä on viimeisen kymmenen vuoden aikana Rauman Energian kaukolämmön suurin projekti. Pelkästään runkolinjaa vedetään puolitoista kilometriä ja taloliitoksia kaksi kilometriä, kertoo Rauman Energia kaukolämmön projektipäällikkö Mari Telén.

Rauman Energia toivoo pääsevän kireän aikataulun mukaan rivitalotöihin Hirvitiellä heti toukokuun alussa. Omakotitalotyöt aloitetaan vasta kesäkuussa. – Olemme jo projektin alussa luvanneet asukkaille, että ilman lämpöä ei tarvitse olla kuin kesäkuun alun ja elokuun lopun välillä. Kiinteistöissä on sähkövaraajat, jolloin ilman lämmintä vettä ei tarvitse olla.

Omakotiasukkaille uudet kaukolämpölaitteet merkitsevät energiansäästöä, mutta myös hieman nousevia perusmaksuja. Omakotitalon laitteet ja asennukset maksavat noin 5 000 euroa, josta Rauman Energia maksaa puolet, kaukolämpölinjojen uusimisen maksaa Rauman Energia Oy.

Koko Kappeliluhtaprojektin oli määrä valmistua vuonna 2016, viimeinen vaihe jaetaan kuitenkin vuosille 2016–2017. Matalalämpöjärjestelmän uusiminen maksaa Rauman Energialle yli neljä miljoonaa euroa. Samassa yhteydessä Rauman Energia korvaa ilmajohtoja maakaapeleiksi ja Rauman kaupunki uusii katuvalaistusta.