Käräjäoikeus asetti Motorauma Oy:n konkurssiin – yrittäjä kertoo, mitä se tarkoittaa myymälälle ja telakalle

Motorauma Oy siirtyi Petäjäksen telakan omistukseen neljä vuotta sitten yrityskaupalla. Nyt se asetettiin konkurssiin. Yrittäjä Juha-Pekka Väliviita avaa, mitä se tarkoittaa.

Motorauma Oy on myynyt myymälässään niin vene- kuin moottoripyörätarvikkeitakin. Nyt Motorauma Oy on asetettu konkurssiin. Arkistokuvassa yrittäjä Juha-Pekka Väliviita, joka pyörittää myös Petäjäksen telakkaa. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Raumalainen Motorauma Oy on asetettu konkurssiin Satakunnan käräjäoikeuden päätöksellä tänään torstaina. Yhtiö haki konkurssia itse. Yrittäjä Juha-Pekka Väliviita kommentoi tilannetta Länsi-Suomelle lyhytsanaisesti.

– Sitä se tarkoittaa, että meidän myymälätoiminta loppuu. Sehän on itse asiassa loppunut jo elokuussa, Väliviita sanoo.

Motorauma linkittyy vahvasti myös Väliviidan omistamaan Petäjäksen telakkaan. Siihen konkurssi ei ainakaan tällä hetkellä vaikuta, Väliviita kertoo.

– Veneet telakoidaan ylös kyllä.

Motorauma on käräjäoikeudelle antamansa ilmoituksen mukaan maksukyvytön. Käräjäoikeus toteaa, että yritys olisi voitu asettaa konkursssiin myös Verohallinnon hakemuksesta.

Motorauma siirtyi jo aiemmin Petäjäksen telakkaa pyörittäneen Väliviidan haltuun yrityskaupalla vuonna 2017, jolloin pitkäaikainen yrittäjä Juuso Lujala myi yrityksen.

Moto-Rauma laajentaa venekauppaan

Lujala pyörittää nykyisin entisen Motorauman tiloissa Honkajuurentiellä Rauman Motista, joka ei liity nykyisen Motorauman toimintaan.

Juha Lujalan Motis siirtyi kellarista maan pinnalle: "Moottoripyörien myyminen on elämäntapa"

Motorauman nyttemmin suljettu myymälä sijaitsee Peltivaheella. Se suljettiin yrityksen Facebook-sivujen mukaan 21. elokuuta.

Ennen sulkemista myymälä ilmoitti kesän aikana useista alennusmyynneistä ja varaston loppuunmyynnistä.

"Varaston totaalinen tyhjennysmyynti", kerrotaan eräässäkin Facebook-päivityksessä.

Facebook-sivuillaan Motorauma on kertonut vielä elokuussa avaavansa uuden myymälän Kompintielle. Tämä on kuitenkin "nyt jo vanha juttu", sanoo Juha-Pekka Väliviita. Uutta myymälää ei siis ole tulossa.

Motorauman konkurssista kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut