Käräjäoikeus hylkäsi Puteuksen kanteet – Rauman kaupunki selvisi käräjäkäsittelystä säikähdyksellä

Käräjäoikeus ja asianosaiset katselmoivat Kaivopuistossa sijaitsevaa kiinteistökokonaisuutta syyskuussa osana pääkäsittelyä. Nyt asiassa saatiin ratkaisu. Kuva: Juha Sinisalo

Puteus-Yhtiöt Oy on hävinnyt Rauman kaupunkia vastaan nostamansa oikeusjutut. Satakunnan käräjäoikeus hylkäsi kanteet kokonaisuudessaan tänään iltapäiväkahdelta antamassaan tuomiossa.

Riita vietiin oikeuteen viime syksynä, kun Puteus jätti lokakuussa Satakunnan käräjäoikeudelle haastehakemuksen koskien liikehuoneiston vuokran kohtuullisuutta.

Lisäksi Puteus jätti keväällä haastehakemuksen, joka koski tiloista saatavaa vahingonkorvausta. Puteuksen mukaan kaupunki oli käyttänyt osaa tiloista sopimuksen vastaisesti.

Molemmat kanteet käsiteltiin samassa pääkäsittelyssä, ja lisäksi siinä oli mukana velkomusasia, jossa kaupunki vaati Puteukselta ennakkovuokrien palauttamista.

Asian pääkäsittely käytiin käräjäoikeudessa kuukausi sitten syyskuussa. Istuntoon kuului kiinteistökatselmus, jossa käräjäoikeus ja asianosaiset jalkautuivat riidan kohteena olevaan Kaivopuiston kiinteistöön. Tiloissa toimivat skeittihalli, Merituuli ja Pooki, nuorten työpaja sekä toimintakeskus Toimela.

Oikeuden ratkaisua ja kaupungin edustajien kommentteja asiaan on selostettu laajemmin tässä jutussa (vain tilaajille): "Kanteet hylättiin, mutta neuvottelut jatkuvat – Leppikorpi: näkemysero on edelleen olemassa, mutta yhteisymmärrystä tavoitellaan"

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Kaupungin vuokrakiistaa käräjöitiin keskiviikkona: katselmuksessa tutustuttiin vettä valuviin seiniin ja haisevaan huoneeseen

Vain tilaajille Kaupungin vuokrariita voi ratketa uusimalla sopimukset

Vain tilaajille Kaupungin vuokrariidassa käänne – mahdollisesti uusi etenemistie

Vain tilaajille Rauman kaupungin vuokrakiistassa muhii lihava riita: sopua ei löytynyt, joten seuraavaksi mennään käräjille

Vain tilaajille Rauman kaupunki haastettu oikeuteen vuokrien polkemisesta