Käräjäoikeus hylkäsi Puteuksen kanteet – Rauman kaupunki selvisi käräjäkäsittelystä säikähdyksellä

Riita vietiin oikeuteen viime syksynä, ja nyt käräjäoikeus antoi asiassa ratkaisunsa.

| Päivitetty

Puteus-Yhtiöt Oy on hävinnyt Rauman kaupunkia vastaan nostamansa oikeusjutut. Satakunnan käräjäoikeus hylkäsi kanteet kokonaisuudessaan tänään iltapäiväkahdelta antamassaan tuomiossa.

Riita vietiin oikeuteen viime syksynä, kun Puteus jätti lokakuussa Satakunnan käräjäoikeudelle haastehakemuksen koskien liikehuoneiston vuokran kohtuullisuutta.

Lisäksi Puteus jätti keväällä haastehakemuksen, joka koski tiloista saatavaa vahingonkorvausta. Puteuksen mukaan kaupunki oli käyttänyt osaa tiloista sopimuksen vastaisesti.

Molemmat kanteet käsiteltiin samassa pääkäsittelyssä, ja lisäksi siinä oli mukana velkomusasia, jossa kaupunki vaati Puteukselta ennakkovuokrien palauttamista.

Asian pääkäsittely käytiin käräjäoikeudessa kuukausi sitten syyskuussa. Istuntoon kuului kiinteistökatselmus, jossa käräjäoikeus ja asianosaiset jalkautuivat riidan kohteena olevaan Kaivopuiston kiinteistöön. Tiloissa toimivat skeittihalli, Merituuli ja Pooki, nuorten työpaja sekä toimintakeskus Toimela.

Oikeuden ratkaisua ja kaupungin edustajien kommentteja asiaan on selostettu laajemmin tässä jutussa (vain tilaajille): "Kanteet hylättiin, mutta neuvottelut jatkuvat – Leppikorpi: näkemysero on edelleen olemassa, mutta yhteisymmärrystä tavoitellaan"

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut