Käräjillä taas yli 30 syytettä yhdelle epäillylle: syyttäjä vaatii raumalaismiehelle vankeutta ja toteaa tämän osoittaneen piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä

Raumalaismies on saanut Satakunnan käräjäoikeudesta jo lukuisia tuomioita tänä vuonna. Rikokset liittyvät pääasiassa omaisuuteen ja huumeisiin.

21-vuotias raumalaismies on syytteessä peräti 34:stä eri rikoksesta Satakunnan käräjäoikeudessa. Juttukokonaisuudessa on myös useita muita syytettyjä, jotka ovat tietyissä rikoksissa toimineet yhdessä kyseisen miehen kanssa. Häntä voi kuitenkin pitää kyseisen syytepaketin pääepäiltynä.

Huomionarvoista on, että jo aiemmin tässä kuussa samalle miehelle määrättiin viiden kuukauden vankeustuomio 24:stä rikoksesta.

Tuossa tuomiossa käsitellyt rikokset ajoittuivat huhti–heinäkuulle 2020. Nyt käsitellyt syytteet liittyvät rikoksiin, joista ensimmäinen tapahtui joulukuussa 2020 ja viimeisin elokuussa 2021.

Omaisuusrikoksia ja huumausaineita

Syytekohdat liittyvät pääasiassa huumausaine- ja omaisuusrikoksiin.

Mies syyllistyi syyttäjän mukaan esimerkiksi varkauden yritykseen joulukuussa 2020 tunkeuduttuaan apteekkiin Euran Paneliassa yhdessä toisen miehen kanssa.

Teko jäi yrityksen asteelle, koska huumausaineeksi luokiteltavat lääkkeet olivat lukituissa kaapeissa eivätkä miehet päässeet niihin käsiksi.

Huumausainerikos- ja huumausaineen käyttörikos -nimikkeillä epäiltyjä rikoksia jutussa on useita. Miehen on todettu muun muassa käyttäneen amfetamiinia ja tarjonneen myyntiin useille henkilöille amfetamiinia, marihuanaa ja lääkeaineita.

Samaten rattijuopumukseen hän on syyllistynyt useasti ajettuaan autoa huumausaineita veressään.

Käytti korttia luvatta yli 3000 euron edestä

Varkauksiin ja näpistyksiin pääepäilty on syyllistynyt useasti. Hän on varastanut kerrostalojen varastoista muun muassa pyöriä ja muuta tavaraa.

Raumalaisesta pizzeriasta hänen ja toisen miehen matkaan lähti kaksi puhelinta, kaksi tablettia, kaiutin, avaimia, alkoholia sekä jäätelöä.

Toiselle raumalaispizzerialle kuuluvaa pankkikorttia hän taas käytti yli 3000 euron edestä oikeudettomasti.

Maksuvälinepetoksella hän hankki rikoskumppaninsa kanssa syyttäjän mukaan muun muassa käteistä rahaa, vaatteita ja puhelimia.

Ehdolliset rangaistukset pantava täytäntöön

Miehellä on takanaan pelkästään tältä vuodelta edellä mainitun lokakuisen tuomion lisäksi kolme ehdollista vankeusrangaistusta, joita syyttäjä vaatii nyt täytäntöönpantavaksi.

Miehelle rangaistusta mitattaessa on syyttäjän mukaan otettava koventamisperusteena huomioon hänen aikaisempi rikollisuutensa, koska sen ja uusien rikosten suhde osoittaa hänessä "ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä".

Nyt käsitellyistä rikoksista syyttäjä vaatii miehelle vähintään kahdeksan kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta. Tässä vaatimuksessa ei ole huomioitu ehdollisten rangaistusten täytäntöönpanoa.

Oikeus antaa tuomionsa asiassa marraskuussa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut