Kari Kallosen kirja tarkentaa suomalaista sotahistoriaa

Kari Kallosen tietokirja amerikansuomalaisista vapaaehtoisista talvisodassa julkaistiin hotelli Kämpissä Helsingissä tänään. Kämp oli se juuri se paikka, jossa amerikkalaiset kirjeenvaihtajat asuivat raportoidessaan talvisodasta. Kuva: Päivi Luosma

Amerikan Suomalaisen Legioonan taival on jäänyt talvisodan sotahistorioitsijoille lähes tuntemattomaksi. Suomea saapui vapaaehtoisena puolustamaan moninainen joukko miehiä. Joukossa oli niin jääkäreitä, työmiehiä, seikkailijoita ja jopa yksi murhamies.

Raumalaisen Kari Kallosen keskiviikkona julkaistu tietokirja Tähtilippu talvisodassa – Amerikan Suomalaisen Legioonan tuntematon tarina tuo päivänvaloon myös yllättävän dokumentin.

 Kallosen tutkimustyön yhteydessä löytyi kirje, joka tuo uutta tietoa Mannerheimin suhteesta natsi-Saksaan. 

Ulkoasiainministeri Väinö Tannerin Berliinin lähettiläälle Aarne Wuoriselle tammikuussa 1940 lähettämästä yksityiskirjeestä käy ilmi, ettei ylipäällikkö kelpuuttanut natsi-Saksan kannattajia vapaaehtoisiksi talvisotaan.

Aihesta uutisoi Suomen Kuvalehti 23.9.

Kallonen on raumalaisten lukijoiden tavattavissa Vanhan Rauman kirjakaupassa perjantaina kello 14. Hän on paikalla myös viikonlopun Turun kirjamessuilla.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.