Karin kampuksen suunnitelmia esiteltiin raumalaisille – muun muassa vanhojen rakennusten kohtalo ja liikuntahallin koko puhuttivat

Karin kampus näyttää havainnekuvissa pääsisäänkäynnin puolelta tältä. Kuva: Verstas Architects

Raumalle tulevan Karin kampuksen suunnitelmia esiteltiin raumalaisyleisölle tiistaina Rauman Posellissa.

Peruskoulun, liikunta- ja uimahallin, kansalaisopiston ja musiikkiopiston yhdistävän Karin kampuksen rakennustyöt on määrä aloittaa tämän vuoden lopulla.

Yleisölle näytettiin muun muassa havainnekuvia ja -video. 66 miljoonan euron suuruinen rakennushanke herätti mielenkiintoa lähes 200-päisen yleisön keskuudessa.

Kansalaisopiston poistuessa Tarvonsaaren koulun tiloista kysyttiin, että onko Tarvonsaaren koulu purku-uhan alla.

– Ei ole purkulistalla, vakuutti kampusprojektia vetävä Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.).

Urheiluseuroista muun muassa salibandyseura SalBa ja koripalloseura Rauma Basket toivoivat, että uutta liikuntahallia laajennettaisiin. SalBa haluaisi etenkin turnauskäyttöä varten kaksi täysimittaista salibandykenttää.

– Suuremman liikuntahallin mahdollisuutta on tutkittu, ja sen on todettu nostavan kustannuksia liikaa, sivistystoimialan johtaja Soile Strander totesi.

Rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen täydensi, että suurempi halli olisi yli miljoonan verran nykyistä suunnitelmaa kalliimpi.

– Meille annettiin kolmen miljoonan säästövelvoite. Jouduimme karsimaan muun muassa auditorion, uimahallin neliömäärää ja liikuntahallin neliömäärää, Salminen sanoi.

Hanke sai myös paljon kiitosta. Käyttäjien kommenttien mukaanotto koettiin hyväksi. Kehua sai etenkin kampusrakennusten yhtenäisyys.

Lue lisää Posellin yleisötilaisuudesta torstain 30.1. Länsi-Suomesta.