Karin kampuksen taide tulee paikallisilta taiteilijoilta – teemana oleva "väylä" kuvaa myös opintietä

Karin kampus on rakenteilla Rauman keskustan tuntumaan. Kuva: Juha Sinisalo

Raumalla rakenteilla olevan Karin kampuksen taide hankitaan paikallisilta kuvataiteilijoilta, kertoo Rauman kaupunki tiedotteessaan.

Taidehanketta koordinoi taideasiantuntija Marjo Heino, ja kampukseen tulevat teoskokonaisuudet hankitaan Pia Salolta, Paavo Paunulta ja Jaakko Niemelältä.

– Kaupungilla on halu toteuttaa prosenttiperiaatetta kaikissa rakennushankkeissa. Julkinen taide nähdään tärkeänä visuaalisena elementtinä, sillä Karin kampukseen sijoittuvat myös musiikkiopisto ja kansalaisopisto, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari kertoo tiedotteessa.

Taiteen teemaksi on Marjo Heinon mukaan valittu väylä.

– Merellisiin kulkureitteihin liittyvä sana kuvaa myös opintietä ja viittaa eteenpäin aukeavaan maisemaan, Heino sanoo tiedotteessa.

Salon, Paunun ja Niemelän teosten lisäksi kampusalueelle haetaan taidetta avoimella portfoliohaulla. Taiteilijoille suunnatusta hausta tiedotetaan tarkemmin ensi vuoden puolella tammi–helmikuussa.

Rauman nykyisessä uimahallissa esillä olevat Kerttu Horilan Kolme sulotarta ja Eila Minkkisen kuparinen, viisiosainen reliefi Veden elämää siirretään Karin kampukseen tulevaan uuteen uimahalliin.

Kaupungin tiedotteen mukaan prosenttitaiteen taustalla on ajatus jokaisen kaupunkilaisen oikeudesta nauttia ja kokea nykytaidetta arjessa. Julkisin varoin julkiseen ympäristöön hankittu taide sijoitetaan sinne, missä ihmiset ovat.

Karin kampuksen on tarkoitus valmistua vuonna 2023. Hankekokonaisuuteen kuuluvat uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja teatterikoulut, musiikkiopisto, liikuntahalli ja nuorison kokoontumistila.