Karin kampuksen toiminta käynnistyy elokuussa 2024

Karin kampuksen toiminta alkaa vuonna 2024. Kuva: arkisto / Juha Sinisalo

Liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus Karin kampus valmistuu helmikuun lopussa 2024, ja rakennus luovutetaan Rauman kaupungille maaliskuun alussa. Varsinainen toiminta käynnistyy uusissa tiloissa saman vuoden elokuussa. Kampus avataan yleisölle elokuun 2024 alkupuolella. Asiasta tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

– Kiinteistön luovutuksen jälkeen käynnistyy vielä mittava urakka eli tilojen kalustaminen sekä opetus- ja av-tekniikan asennukset. Samanaikaisesti kiinteistöön tuodaan tarvittava liikunta- ja kuntosalivälineistö. Myös uuden uimahallin vesiprosessit viilataan kuntoon. Näiden töiden jälkeen alkavat vielä tekniikkaan ja järjestelmiin liittyvät käyttöönottokoulutukset henkilöstölle, toimialajohtaja Soile Strander kertoo.

Hankekokonaisuuteen kuuluvat uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu, musiikkiopisto, liikuntahalli, nuorison kokoontumistila, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja teatterikoulut.

– Toiminta tiloissa käynnistyy vaiheittain elokuun aikana. Hj. Nortamon peruskoulun oppilaat aloittavat koulutyönsä kampuksella, kun lukuvuosi käynnistyy. Elokuussa myös musiikkiopiston toiminta alkaa uusissa tiloissa ja uimahalli avautuu. Kansalaisopiston kurssit starttaavat normaalisti syyskuussa, Strander sanoo.

Karin kampuksella järjestetään avoimet ovet myöhemmin syksyllä 2024, ja vihkiäiset pidetään loppuvuodesta 2024. Tapahtumista ja niiden ajankohdista tiedotetaan tarkemmin erikseen.

– Odotamme sivistystoimialalla innolla, että pääsemme rakentamaan kampuksesta kaupunkilaisten yhteistä olohuonetta. Karin kampus on mittava investointi kuntalaisten ja yhteisöjen toiminnan hyväksi. Hanke on varsinainen hyvinvoinnin edistämisen teko kaupungilta. Kampus tuo peruspalveluihimme uutta ja tervettä rakennetta sekä uudenlaista elinvoimaa kaupunkiin. Kokonaisuus lisää Rauman kiinnostavuutta ja houkuttelevuutta, Strander lisää.