Karin kampus jo lähes harjakorkeudessa – katso miltä uusi uljas rakennus näyttää nyt

Tällä hetkellä kampukselle työskentelee noin 130 työntekijää. Työntekijöiden määrä tulee nousemaan, kun sisätöissä päästään lähiaikoina vauhtiin. Kampuksen alueella työt eivät ole seisahduksissa kuin lähinnä sunnuntaisin.

| Päivitetty

Rauman suurhanke liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus Karin kampus rakentuu aikataulussa. Kampuksen aulan pääportaat on valettu. Pääaulan katon teräspalkit on asennettu paikoilleen, ja liikuntasalin kiinteä katsomokin on jo omalla paikallaan.Uimahallin tiloissa altaiden tiiveyskokeet on tehty ja mahdollisia vuotopaikkoja injektoidaan tiiviiksi. Uimahallin tekninen tila on jo valmis ottamaan vaadittavan tekniikan sisään.

Rakennuksen ulkoseinät ovat pystyssä, ja pian rakennus saa vesikaton ylleen. Sen jälkeen vuoroon tulevat väliseinät ja muut sisätyöt.

– Työt ovat sujuneet hyvin, vaikka Ukrainan sodan luomat varjo ovat näkyneet myös täällä, toteaa rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen.

Varjoilla Salminen tarkoittaa sodan urakoitsijoille aiheuttamaa kustannuspainetta. Materiaalien hinnat ovat joidenkin tuotteiden osalta saattaneet jopa tuplaantua siitä, mitä ne olivat kilpailutuksen aikana.

– Tilanne on urakoitsijoille erittäin stressaava. Tavaroiden saatavuudessa on myös esiintynyt ongelmia.

Kaikesta huolimatta tiukassa aikataulussa on pysytty. Tämän hetkinen arvio on, että kampus valmistuu syyskuun lopussa vuonna 2023.

– Pahin on onneksi takana, sillä talvirakentaminen oli vaativaa. Valmistumisaikataulu tarkentuu vielä ensi vuoden alussa, sanoo Salminen.

Tällä hetkellä kampukselle työskentelee noin 130 työntekijää. Työntekijöiden määrä tulee nousemaan, kun sisätöissä päästään lähiaikoina vauhtiin. Kampuksen alueella työt eivät ole seisahduksissa kuin lähinnä sunnuntaisin.

Työturvallisuudesta on pidetty hyvin huolta, sillä työmaalla ei ole sattunut yhtään tapaturmaa.

– Aina jotain voi isolla työmaalla tapahtua mutta toivotaan, ettei niin käy, sanoo rakennuttajainsinööri Juha Tuominen.

Lattia sokerivaahterasta

Kampuksen sydän on pääaula, joka avautuu kampuskävijälle heti pääovien takaa. Isot portaat johtavat alas aulatilaan, jota rajaa suuret lasi-ikkunat. Näky on jo nyt vaikuttava.

Koska lasia tullaan käyttämään paljon myös väliseinissä, on koko rakennus avara ja valoisa. Avaruus helpottaa myös löytämään rakennukseen sijoitettavat eri toiminnot helposti.

Myös kouluosassa väliseinät ovat lasista ja luokissa on isot ikkunat.

Erityisen paljon kiinnostusta on etukäteen herättänyt kampuksen liikuntahalli. Tuominen ja Salminen vakuuttavat, että salibandy-kentän vaatimukset täyttyvät uudessa hallissa mainiosti.

– Kentän pinta-ala on 1 600 neliötä. Vaikka teleskooppikatsomokin otetaan käyttöön, jää kentälle kokoa 1 000 neliötä.Hallin lattiapintamateriaaliksi tulee sokerivaahtera, joka on hienosyistä ja kestävää puuainesta.

Saliin mahtuu 1 500 ihmistä. Katsomo vetää noin 850 katsojaa.

– Liikuntahallin teräsristikot on myös jo saatu asennettua 9 metrin korkeudelle. Se on massiivisen näköinen rakennelma, sanoo Tuominen.

Koko Rauman olohuone

Valmistuttuaan Karin kampuksen on tarkoitus toimia kaikkien kaupunkilaisten olohuoneena. Kampukselle voi harrastamisen tai koulunkäynnin lisäksi tulla tapaamaan ystäviä ja viettämään aikaa myös iltaisin. Kaupunkilaisia tulee palvelemaan myös kahvio.

– Kyllä tästä tulee mahtava kokonaisuus. Voin sanoa, että on ollut hienoa päästä tekemään tämä projekti. Tämä on ehdottomasti urani huippu, pohtii Salminen.

Kampuksen hinta on herättänyt kaupunkilaisissa keskustelua ja ihmettelyäkin. Hankkeen kustannusarvio on huimat 75,4 miljoonaa euroa.

– Moni ei huomaa sitä, että tällä rakennuksella korvataan monta vanhaa. Jos emme olisi tehneet tätä, olisi meidän pitänyt lähteä korjaamaan monta muuta rakennusta. Niiden korjaamiseen olisi helposti kulunut ainakin 50 miljoonaa euroa. Siihen verrattuna, hinta ei ole kohtuuton, pohtii Salminen.

Karin kampus

Karin kampus -hankekokonaisuuteen kuuluvat uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja käsityökoulut, musiikkiopisto, liikuntahalli ja nuorison kokoontumistila.

Hankkeen kustannusarvio on noin 75,4 miljoonaa euroa.Koko rakennuksen bruttoala on noin 30 400 brm².Liikuntahallin koko on noin 4 600 m²– pääkenttä 24 metriä x 44 metriä (1056 m²), teleskooppikatsomot auki– harjoituskenttä 2 kpl 22 metriä x 34.5 metriä (759 m²), teleskooppikatsomot kiinni– koulun harjoituskenttä 3 kpl 14,5 metriä x 34.5 metriä (500 m²) teleskooppikatsomot kiinniKatsomokapasiteetti on yhteensä 832 henkilöä– kiinteässä yläkatsomossa 256 paikkaa– levitettävissä teleskooppikatsomoissa 468 paikkaaKonserttisali, jossa on noin 200 paikkaa.Parkkihalli noin 80 autolle.Kampuksen arvioidaan valmistuvan syyskuun lopussa 2023.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut