Karjalankadun Neste K on perjantaina auki viimeistä päivää, ainakin toistaiseksi: "Ei tästä Suomen maasta löydy työntekijöitä"

Polttoaineen myynti Karjalankadulla jatkuu, mutta ravintolaliiketoiminta loppuu toistaiseksi. Uutta kauppiasta ei ole näköpiirissä.

Marko Koistinen joutuu lopettamaan Karjalankadun Neste K -aseman kauppiaana, koska työntekijöitä ei löydy. Kolmea K-kauppaa U:gissa pyörittävän Koistisen työpäivät tuppaavat venymään pitkiksi. Polttoaineen myynti tontilla jatkuu.

Pula ravintola-alan työntekijöistä iski Marko Koistisen arkeen melko konkreettisella tavalla. Koistinen yhdessä vaimonsa Päivin kanssa pyörittää kolmea K-Marketia Uudessakaupungissa. Syksyllä 2019 palettiin tuli vielä neljäs paikka, kun Koistiset ottivat vastuulleen Karjalankadun Neste K -liikenneaseman Raumalla.

Nyt on tullut aika luopua liikenneasemasta. Se on syyskuun viimeisenä päivänä eli tulevana perjantaina auki ainakin Koististen osalta kirjaimellisesti viimeistä päivää.

– Ei tästä Suomen maasta löydy työntekijöitä. Se on ihan rehellisesti se syy, miksi joudun paikan sulkemaan, että ei ole työntekijöitä, Koistinen huokaisee.

Polttoaineen myynti automaateilta jatkuu

Eikä jatkajaakaan ole toistaiseksi löytynyt. Neste K -liikenneasemien ketjupäällikkö Pekka Arhenius vahvistaa, ettei uutta kauppiasta ole ainakaan toistaiseksi tiedossa.

– Ravintolaliiketoiminta siinä vähintäänkin keskeytyy. Kyllä se raumalaisten näkökulmasta menee nyt kiinni, ainakin toistaiseksi. Sitä en osaa arvioida, onko se pysyvä ratkaisu, Arhenius sanoo.

Aseman sisätilat jäävät siis toistaiseksi tyhjilleen. Polttoaineen myyntiä automaateista kyseisellä tontilla Neste jatkaa, Arhenius kertoo.

Henkilökunta ollut ymmärtäväistä

Ravintola-alan työntekijöiden tarve on Raumaa suurempi ongelma. Koronarajoitusten tuomat lomautukset saivat monet vaihtamaan alaa, eikä takaisin ole löydetty.

– Ja tuntuu, että ei alalle uskalleta tullakaan, kun pelätään, että jos korona taas iskee ja paikat suljetaan, niin ollaan tyhjän päällä. Kyllä tämä sieltä johdannainen ilmiö on, Marko Koistinen sanoo.

Koistinen on työllistänyt Karjalakadun Neste K:lla yhteensä seitsemän työntekijää. Heidän asennettaan hän kiittelee.

– He ovat ymmärtäneet asian ihan täysin. Osa on halunnut tulla meidän kauppoihin töihin, kun olen sitä mahdollisuutta tarjonnut, osa taas ei halua lähteä tuota väliä ajelemaan, Koistinen viittaa U:gissa sijaitseviin K-kauppoihinsa.

"Hyvinhän tämä kolme vuotta meni"

Ei Koistisella Karjalankadun vuosista pahaa sanottavaa ole, päinvastoin.

– Hyvinhän tämä kolme vuotta tässä meni. Pian aloituksen jälkeen paukahti korona, ja sen kanssa on taisteltu. Kilpailu on nykyaikana kovaa, ja me tällaiset pienet yritämme siellä välissä sitten selvitä, Koistinen kuvailee.

Kanta-asiakkaat ovat ymmärrettävästi olleet tilanteesta harmissaan, kauppias kertoo.

– Ovathan he tietysti olleet murheellisia, että mitä sitten tehdään ja mihin sitten mennään. Toivotaan, että tähän vielä kauppias löytyisi, Koistinen päättää.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut