Kärkinimiä myös Rauma Blues -klubeilla

Laulaja-kitaristi John Primer (oik.) ja huuliharpisti Steve Bell esiintyvät Rauma Bluesissa lauantain pääkonsertin ohella myös perjantain klubikeikalla. Kuva: Eric Kriesant

Rauma Blues -festivaalin suosituilla perjantaiklubeilla 9.8. esiintyy tänä vuonna myös ulkomaisia artisteja. Lauantain pääkonsertissa soittava Chicago Blues -laulaja-kitaristi John Primer ja hänen huuliharpistinsa Steve Bell musisoivat intiimisti Café Salissa.

Klubikeikka poikkeaa pääkonsertin show’sta oleellisesti niin sisällöltään kuin esiintyjäkokoonpanoltaan. Luvassa onkin tarinankerronnallinen The Blues According To John Primer -kokonaisuus, jossa artisti kertoo musiikin lomassa omasta elämästään.

Chicago Bluesin syntysijoilta brittibluesiin

Ravintola Buena Vistassa menosta vastaa suomalais-virolainen kokoonpano Haavisto, Roots & Partanen play Elmore.
Ismo Haaviston yli 30-vuotinen bluesura kuuluu klubikeikalla vahvatulkintaisena lauluna. Muusikko tuo mukanaan Raumalle virolaisen kitaristi Andres Rootsin ja rumpali Matias Partasen. Trio esittää tribuutin Elmore Jamesille.

– Klubikeikalla kuullaan läpileikkauks hänen tuotannostaan, myös vähemmän tunnettuja kappaleita, Haavisto kertoo.

Ismo Haavistolla Rauma Blues on tuttu.

– Se on sopivan kokoinen festari, jolla pysytään blues-genren sisällä – ei liian puritaanisesti, mutta perinteitä kunnioittaen.

Perjantai-illan viimeinen klubi bluesrokataan Ravintola Kalliossa, jossa tunnelmaa luovat Ilkka Rantamäki $ The Bluesbrokers feat. Jukka Gustavson.

Suomalaisen proge-rockin pioneerilla, kosketinsoittaja-laulaja Jukka Gustavsonilla täydentyvä Ilkka Rantamäki $ The Bluesbrokers -kokoonpano vie kuulijansa 1960-luvun puolivälin Lontooseen ja sen psykedeelisille klubeille.

Yhtye soittaa aikansa ikonisten brittibluesbändien tunnetuksi tekemää ohjelmistoa.

Ilkka Rantamäki kehottaa tulemaan kuulolle kauempaakin.

– 1960-luvun brittiblues on aika harvinaista herkkua. Bändi soittaa varsin intensiivisellä otteella.

Perjantaisille klubeille Buena Vistaan ja Café Saliin on vapaa pääsy. Kallion liput maksavat kympin.

Rauma Blues on julkaissut myös VIP -menuunsa, joka on tänä vuonna nimeltään Blues Meets Hollywood, ja tarjoaa ruokalajeja suoraan elokuvista ja filmitähtien ruokasaleista.

Aiempin vuosien tapaan porilaisten ja turkulaisten on mahdollista päästä Rauma Buesin pääonserttiin festarikuljetuksen kyydissä.

Pääkonsertin esiintyjät on jo aiemmin julkistettu. He ovat Shemekia Copeland (USA), John Primer & The Real Deal Blues Band (USA), John Németh (USA), sekä Trickbag (SWE/FIN) ja Wentus Blues Band (FIN).
Artisteista Copeland tekee bäkyvää uraa, hänet palkittiin toukokuussa 2019 kahdella Blues Music Awardsilla: Album of the Year ja Contemporary Blues Album. Molemmat palkinnot Copeland sai viime elokuussa julkaistusta America’s Child -levystä.

Rauma Blues järjestetään elokuun toisena viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina 9.–10. elokuuta.