Rekka suistui ojaan Laitilan Nästissä – maahan valui tuhansia litroja polttoainetta, raivaustyöt haittaavat liikennettä kasitiellä iltaan asti

Ulosajo tapahtui aikaisin aamulla. Kuvat: Toni Mäenpää

Kasitiellä Laitilan Nästissä sattui liikenneonnettomuus aamulla seitsemän jälkeen. Polttoainerekka ajautui ojaan, jossa se valutti maahan tuhansia litroja polttoöljyä. Ajoneuvossa on ollut yhteensä 57 000 litraa polttoöljyä, ja maastoon siitä on valunut  noin 6 500 litraa.

Liikenne katkaistiin kokonaan puoli kahdeksan aikaan Nästin ja Krouvinummen välillä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos tiedotti, että ajoneuvoyhdistelmän suuri vuoto on saatu hallintaan kello 11 maissa. Jatkotoimet onnettomuuspaikalla jatkuvat kuitenkin pitkälle iltaan. Alueella pitää tehdä muun muassa raskaita maansiirtotöitä.

Henkilöautoliikenteelle on edelleen järjestetty kiertotie Kolisevantien ja Krouvintien kautta, mutta pelastuslaitoksen mukaan raskasajoneuvot saatetaan jatkossa onnettomuuspaikan läpi.

Päivän aikana tie joudutaan ajoittain sulkemaan kokonaan. Tilanne kestää iltaan saakka.

Rekan ojaan suistumisen syytä ei vielä tässä kohtaa pystytä tarkemmin arvioimaan.

– Torjuntatoimet ovat parhaillaan käynnissä ja olemme aloittaneet kaupungin kanssa ympäristön vahinkotorjuntasuunnitelman, päivystävä päällikkö Petri Nenonen kuvailee tilannetta paikan päältä aamulla.

Uutista päivitetty päivystävän päällikön kommenteilla kello 9.07. Liikenteen tilannetta päivitetty klo 11.03.

Osuitko onnettomuuspaikalle?

  • Lähetä toimitukseen kuva!
  • sähköpostitse toimitus@lansi-suomi.fi TAI
  • verkkosivujen vinkkilomakkeella