Kasitien parantamisen vaihtoehtoja esitellään Posellissa – Parannettava valtatieosuus on Rauman ja Eurajoen välillä

Valtatie 8:n ympäristövaikutusten arviointiselostus on valmistunut.

Varsinais-Suomen ely-keskus on saanut valmiiksi Valtatie 8:n ympäristövaikutusten arviointiselostuksen (YVA-selostus).

Parannettava valtatieosuus on Raumalla ja Eurajoella.

YVA-selostuksessa esitetään neljän eri parantamisvaihtoehdon ympäristövaikutukset, vaihtoehtojen vertailut ja johtopäätökset. Arvioinnissa on hyödynnetty myös yleisöltä saatua palautetta.

Vaihtoehdoilla on merkittäviä vaikutuksia liikenteeseen, maankäyttöön, ihmisten elinoloihin sekä maisemaan ja kulttuuriympäristöön.

Eniten vaihtoehdot eroavat vaikutuksiltaan Lapijoen kohdalla. Yhteen vaihtoehdoista sisältyy uusi noin viisi kilometriä pitkä valtatien linjaus, jolla on merkittäviä haitallisia vaikutuksia lähimpien talojen asukkaiden elinympäristöön ja taloja ympäröivään kulttuurimaisemaan.

Yksi vaihtoehto etenee jatkosuunnitteluunNähtävilläolon aikana kaikki halukkaat voivat esittää selostuksesta mielipiteensä kuulutuksen mukaisesti 3.5.2023 saakka.

YVA-selostuksen nähtävilläolon päätyttyä ely-keskus kokoaa palautteen ja antaa oman lausuntonsa kesällä 2023. Varsinainen rakennusvaihe ajoittuu näillä näkymin vuosille 2027–2031.

YVA-selostusta esitellään yleisötilaisuudessa 15.3.2023 kello 17–19 Rauman kulttuuritalo Posellissa, osoitteessa Nortamonkatu 12. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan julkaisusta hankkeen verkkosivuilla.

Mielipiteiden antamista ohjeistava kuulutus ja YVA-selostus löytyvät ympäristöhallinnon verkkosivuilta osoitteesta: https://www.ymparisto.fi/vt8raumaEurajokiYVA

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut