Kasitien piennar Kortelassa kuin kaatopaikka – näky peruja maanantaisesta liikenneonnettomuudesta, jossa hengenlähtö oli lähellä

Länsi-Suomen toimitukseen on tullut lukuisia uteluita ojaan kaatuneesta roskalavasta.

| Päivitetty

Konjakkipullon hylsy, vaippamyttyjä, erivärisiä roskapusseja vieri vieressä.

Dystooppinen näky kohtaa kasitietä kulkevan Kortelan levähdyspaikalta parisataa metriä Unajaan päin. Kokonainen täysperävaunun lava on syvällä pientareen notkossa, ja koko piennar kuin vanhan ajan kaatopaikka.

Useampikin lukija on lähestynyt toimitusta kysymyksellä, mistä roskapussit ovat lähtöisin ja miksi ne ovat ojassa.

Länsi-Suomi selvitti asiaa, ja roskat ovat lojuneet pientareella maanantaista lähtien. Tuolloin kyseisellä kasitien suoralla tapahtui pakettiauton ja täysperävaunuyhdistelmän kolari, jonka seurauksena valtatien varsi on ruokottomassa kunnossa.

Maanantaisessa liikenneonnettomuudessa oli ainekset kuitenkin paikallista ympäristöongelmaa suurempaan. Rauman suuntaan ajaneen pakettiauton kuljettaja nimittäin ehti aivan viime hetkillä väistää vastaan tullutta rekkaa.

Länsi-Suomen tietojen mukaan pakettiautoa kuljettanut kokenut ammattikuljettaja havaitsi jo aikaisessa vaiheessa mäkeä kiivenneen vetoauton käytöksessä jotain erikoista, ja väisti lumi pöllyten tieltä sivuun osuen silti täysperävaunuyhdistelmään.

Peltiä meni ruttuun, mutta tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Ajokeli oli tietojen mukaan maanantaina hyvin liukas.

Romuttunut pakettiauto hinattiin paikalta jo maanantaina. Vielä torstaina ei ollut vielä tiedossa, millä aikataululla tien varresta siivotaan lava ja sen sisältämät roskat, joita eläimet ovat käyneet jo tökkimässä ja levittelemässä.

Länsi-Suomen tietojen mukaan ainakin alkuviikolla kehno ajokeli esti penkan tyhjentämisen turvallisesti.

Lounais-Suomen poliisista vahvistetaan tapahtumien kulku Länsi-Suomelle.

Lisäksi poliisista kerrotaan, että piennar on tarkoitus siivota perjantain aikana säiden salliessa.

Lisätty poliisin kommentit jutun loppuun 16.21.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut