Kasitien suunnittelu Eurajoen keskustan kohdalta alkaa välittömästi – lapiot lyödään maahan jo kesällä

Valtatie 8:n maisema Eurajoen kohdalla muuttuu radikaalisti, kun tietyöurakka alkaa. Kuva: arkisto / Iiro Lehtonen

Kasitie saa Eurajoen kohdalla pian uuden ilmeen, kun Väyläviraston ja Eurajoen kunnan yhteisrahoitteinen urakka valtatie 8:n rakentamisesta alkaa.

Väylävirasto on solminut kustannusarvioltaan 20 miljoonan euron arvoisen urakkasopimuksen, joka pitää sisällään rakenteiden rakennesuunnittelun ja rakentamisen. Suunnittelusta sekä rakennustöistä vastaa Destia Oy, ja suunnittelu aloitetaan heti.

Eurajoen keskustan kohdalla kasitiellä tällä hetkellä paikallinen liikenne ja päätien liikenne sekoittuvat, eikä tie täytä tärkeimmille päätieyhteyksille asetettuja tavoitteita.

– Urakan tavoitteena on parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta Eurajoen keskustan kohdalla ja näin myös tukea kunnan kehittymisedellytyksiä, toteaa Väyläviraston projektipäällikkö Kari Partiainen tiedotteessa.

Rakennusurakkaan kuuluu muun muassa 4,5 kilometriä uutta valtatielinjausta, joka sisältää uuden ohituskaistan Rauman suuntaan. Tämän lisäksi rakennetaan viisi uutta siltaa, 1 kilometriä meluntorjuntatoimenpiteitä, 8 kilometriä tie- ja katuvalaistusta sekä kaksi eritasoliittymää.

Urakka on tavoitteena saada valmiiksi vuoden 2022 loppuun mennessä. Väylävirasto tiedottaa hankkeesta tarkemmin kevään aikana.