Kassikaupalla hyvää mieltä ja makua pääsiäispöytään – katso kuvat kassimerestä

Rauman kaupungin jakamat ensimmäiset kuukausiruokakassit jaettiin 2 600 esi- ja peruskoululaiselle.

| Päivitetty

Rauman kaupungin esi- ja perusopetusikäisille lapsille tarjotut ensimmäiset kuukausiruokakassit jaettiin perheille kiirastorstaina. Kassien mukana koteihin lähti noin 45 000 kiloa ruokaa. Yksi ruokakassi painoi arviolta 14 kiloa.

Ruokakassien tarkoituksena on tarjota ainekset korvaamaan koululounasta poikkeusolojen vuoksi.

– Tämä on mahtava juttu. Tulee niin hyvä mieli, huudahti lastensa ruokakasseja Nanun koulun noutopisteeltä noutamaan saapunut Laura Vahteristo.

Jokainen perheen lapsi sai kaksi ruokakassia. Vahteriston auton kyytiin kasseja nostettiin neljä.

– Meillä on alakouluikäiset lapset. He ovat varmasti iloisia kassin sisällöstä. Erityisesti nuudelit ja mehu innostavat heitä varmasti, nauraa Vahteristo.

Jakoon yli 5 000 kassia

Ruokakassi -operaatio toteutettiin Raumalla nopeasti vajaassa viikossa. Viime viikon lopulla vanhemmille lähti Wilma-viesti, jossa vanhempia pyydettiin tilaamaan kassit etukäteen. Tilauksia tuli yhteensä 2 600.

– Määrä oli todellinen yllätys. Yli 1 400 perhettä teki tilauksen viikonlopun aikana. On tämä päivä ollut melkoinen ponnistus, mutta ehdottomasti hyvä sellainen, sanoo Nanun pihalla kasseja jakamassa ollut opiskeluhuollon esimies Sari Ågren.

Elintarvikekuormat saapuivat Raumalle keskiviikkoaamuna ja torstaina ruokaa pakattiin yli 5 000 kassiin Pohjoiskehän koulun ja Nanun koulun tiloissa. Kaikkiaan ruokakassi-projektissa on ollut mukana noin 60–70 kaupungin työntekijää.

– Tämä on ollut työntäyteinen päivä, on yhteishenki ollut loistava. Tämä on hyvän mielen juttu. Kaikki puhalsivat yhteen hiileen, kehuu jakelussa mukana ollut koulunkäynninavustajana toimiva Tiina-Maija Jääskeläinen.

Vaikka kassien sisällöt vaihtelivat, oli niiden arvo kaikille sama. Kasseissa oli esimerkiksi leipää, nuudeleita, tonnikalaa, hernekeittoa, kaurahiutaleita, pastaa, riisiä, kurkkuja sekä viinirypäleitä.

Erityisruokavalioista huomioitiin ainoastaan keliakia ja vilja-allergiat.

– Olemme saaneet todella hyvää palautetta vanhemmilta. Kasseihin on oltu oikein tyytyväisiä, iloitsee Ågren.

Seuraavaksi ennen vappua

Ruokakassien jakaminen aloitettiin Nanun tuotantokeittiön, Pohjoiskehän koulun, Kodisjoen koulun ja Lapin koulun noutopisteillä jo aikaisin aamulla ja niitä jaetaan iltapäivään asti.

Pohjoiskehällä ja Nanussa kassit kannettiin suoraan autoihin.

– Kassien jakelu sujui todella jouhevasti ja nopeasti. Muutaman kerran tuli vähän ruuhkaa mutta muuten meni oikein hyvin, kertoo iltapäivätoiminnan esimies Jutta Liten, joka oli jakamassa kasseja Pohjoiskehän koulun pihalla.

Seuraavan kerran ruokakasseja on suunniteltu jaettavaksi huhtikuun viimeisellä viikolla ennen vappua, mikäli tilatut elintarvikkeet pystytään toimittamaan tukusta siihen mennessä.

Kassit kustannetaan Rauman kaupungin kouluruokarahoista.

Ruokakassien toteuttamisesta ja jakamisesta vastaavat Rauman kaupungin sivistystoimiala ja Rauman kaupungin ruokapalvelut.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut