Kathrina liikennöi ennakkotiedoista poiketen vain Pitsiviikolla

Purjelaiva Kathrinan piti tänä kesänä liikennöidä säännöllisesti Poroholman venesatamasta, sillä sen käyttämää reittiä ruopattiin syvemmäksi. Perinnepurjelaiva pääseekin Poroholmaan kahden apuveneen voimin, mutta vain nipin napin.

– Liikkeelle lähtö ja rantautuminen ovat molemmat noin tunnin projekteja, ja kovalla tuulella homma vaikeutuu entisestään, laivan päällikkö Olli Nylund kuvailee tilannetta.

Kun merivesi on nollatasossa, matalimmassa kohdassa reitillä kölin alle jää vettä niukat 15 senttimetriä.

– Poroholman satamaan peruuttaminen on jännittävää hommaa, täytyy myöntää. Kyllähän siitä kuitenkin pääsee, kun aivan väylän keskeltä tulee, Nylund kertoo 44-metrisen aluksen "taskuunperuuttamisesta".

Kathrinan henkilökunta tuli purjelaivan kanssa juhannusviikolla Poroholmaan etenkin liikennöinti mielessään, mutta seisokkiaika pystytään käyttämään hyödyksi huoltotöitä tehden. Pitsiviikolla purjelaivan kyyteihin kuitenkin pääsee, sillä silloin se liikennöi Rauman sataman Suojan laiturista käsin.

Mikäli lipun on siis jo etukäteen hankkinut Kathrinan kyytiin, kelpaa se Pitsiviikolla Suojan laiturista lähteville purjehduksille tai rahansa saa niin halutessaan myös takaisin.