Katri Helena -musikaali muuttui konsertiksi – esitystä voi seurata myös kotisohvalta

Fakelaiset harjoittelivat torstaina Järjestötalolla Katri Helena -musikaalikonsertin ohjelmanumeroita. Kuva: Elina Helkelä

Heinäkuun 14. päivä Sieravuoressa piti tulla ensi-iltaan Teatteriyhdistys Faken Katri Helena -musikaali, mutta korona sotki suunnitelmat.

– Pohdimme pitkään, voimmeko esittää musikaalia kaikki rajoitukset huomioon ottaen, ja että lähteekö yleisö liikkeelle. Tulimme siihen lopputulokseen, että parempi perua koko tapahtuma, tuottaja Jenna Karhula toteaa.

Hänen mukaansa musikaalin siirto seuraavaan kesään ei tullut kysymykseen, sillä rooleihin olisi tullut liikaa muutoksia.

– Katri Helenan lauluja oli kuitenkin harjoiteltu ahkerasti, joten ajattelimme, että olisi harmi, jos yleisö ei kuulisi niitä. Siksi otimme yhteyttä Markku Pekoseen ja sovimme, että musikaalin sijaan pidämmekin Brummissa musikaalikonsertin.

Ensi tiistaina järjestettävää Katri Helena -musikaalikonserttia voi seurata joko paikan päällä Kulttuurikuppila Brummissa tai kotisohvalla Brummin Live-palvelussa.

– Esitys jää sivustolle talteen, joten sitä voi katsella sieltä vielä myöhemminkin, Karhula vinkkaa.
Konserttiesityksessä on mukana 14 esiintyjää. Heistä kolme esittää Katri Helenaa eri ikäisenä. Laulujen ohella nähdään myös joitakin tanssiesityksiä.

Jenna Karhula kertoo, että konsertin punainen lanka on juontajana toimivan Lauri Ketosen käsissä.

– Hän toteutti jokunen vuosi sitten Uudenkaupungin teatteriin Katri Helena -musikaalin, jota varten tehtiin taustanauha lauluille. Käytämme esityksessä samaa taustamusiikkia, minkä lisäksi pianisti Markus Takala säestää joissakin biiseissä.

Pääpaino musikaalikonsertissa on luonnollisesti Katri Helenan musiikissa, mutta illan aikana kuullaan myös muutamien muiden suomalaisartistien hittejä.

Tänä keväänä Brummissa piti esittää myös Teatteriyhdistys Faken tuottamaa Take a train to Rauma -musiikkiteatteriteosta, johon oli lähtenyt mukaan yli 20 nuorta Raumalta ja lähikunnista.

Myös sen esitykset jouduttiin panemaan jäähylle koronan vuoksi. Onneksi musikaalille löytyi kuitenkin uusi esitysajankohta loppukesästä.

Take a train to Rauma tulee ensi-iltaan 15.8. ja sitä esitetään 20.8. asti.

Katri Helena -musikaalikonsertti ti 16.6. klo 19 Kulttuurikuppila Brummissa (Karjalankatu 15) . Pääsylippu 10 euroa, virtuaalilippu 8 euroa. www.brummi.fi