Katso kuvat Rauman omasta muotigaalasta – Sparkling Night säkenöi lauantaina ennätysyleisölle

Loppuunmyyty muotigaala keräsi Äijänsuon jäähallille yli 600 hengen yleisön.

| Päivitetty

Muotigaala Sparkling Night järjestettiin Raumalla jo 17. kerran. Paikka oli uusi ja gaala teki yleisöennätyksensä. Malleja nähtiin lavalla 100.

Ilahduttavan moni oli pukenut ylleen glitteriä perinteiseen raumalaiseen muotigaalaan, joka järjestettiin tänä vuonna uudessa paikassa jäähallin ylätorilla isompana kuin koskaan. Äijänsuon jäähallissa kymmenen paikallisen yrityksen muotinäytöstä seurasikin yli 600 ihmistä.

Illan yksi kimaltavimmista oli raumalaislähtöisen stylisti Vesa Silverin takki. Vaate oli Katri Niskasen suunnittelema uniikkivaate Silverin viime kevään 40-vuotiskemuihin. Silver kertoi osallistuneensa muotigaalaan edellisen kerran silloin, kun tapahtuma järjestettiin näyteikkunoilla. Silver oli ilahtunut siitä, että pienen kaupungin kivijalkakaupat menestyvät. Helsingin katukuvaa stylisti kuvaili jo surulliseksi vaateliikkeiden ja brändien lopettaessa toimintaansa. Silverin seurassa oli Kerttu-Kaisa Roponen Raumalta. Hänen ja Silverin ystävyys on jatkunut yläkouluajoista saakka.

Namakau Kapinda, Fabby Katongo, Anu Talsi ja Maria Pihkoluoma ovat työkavereita hoitoalan yksikkö Rannikkokodista ja olivat tulleet kannustamaan muotinäytösmallina olevaa työtoveriaan Hanna Östmania. Sambilaiset Kapinda ja Katongo ovat asuneet Raumalla vasta muutaman kuukauden. Myöskään Talsi ja Pihkoluoma eivät olleet osallistuneet muotigaalaan aiemmin. Olemme kyllä kuulleet tästä paljon hyvää, he totesivat.

Raumalaiset Piia (oik.) ja Sonja Viitanen olivat lähteneet viettämään äiti-tytär-iltaa. Tytär Sonja Virtanen kertoi halunneensa nähdä millainen tapahtuma oli kyseessä. Äiti Piia odotti tilaisuudelta upeita vaatekokonaisuuksia. Hän itse oli pukeutunut gaalaan kauniiseen kukkakuviolliseen mekkoon, jonka valintaan oli tyttären mukaan mennyt äidiltä pari päivää. Piia Virtanen kertoi halunneensa pukea ylleen jotain juhlavaa, joka toimisi myös talvella.

Katja ja Veikko Roslöf Raumalta muistelivat osallistuneensa gaalaan edellisen kerran viisitoista vuotta sitten. Nyt tapahtumaan oli houkutellut aiempaa tilavampi paikka. Molemmat kertoivat olevansa kiinnostuneita muodista ja lähteneensä tapahtumaan avoimin mielin.

Raumalaiset Jani Raula (vas.), Jenna-Caroliina Lindroos, Juuso Virtanen ja Camilla Lempinen olivat poikkeus varsin naisvaltaisessa yleisössä, sillä neljän hengen seurueessa oli myös miehiä. Jani Raula kertoi seuranneensa tapahtumaa aiempina vuosina, mutta osallistuvansa vasta nyt, kun seura oli sopiva. Raula oli vaikuttunut Sparkling Nightista, ja totesikin, ettei joka kaupungista löydy muotigaalan tapaista kulttuuritapahtumaa. Kimaltavan yläosan iltaa varten hankkinut Lempinen kertoi yllättäneensä puolisonsa gaalalipuilla.

Muotigaalassa raikuvimmat aplodit saivat lapset.

Muotinäytökseen osallistui yli 100 mallia.

Muotinäytökseen osallistui yli 100 mallia.

Muotialaa edustava Fashion Finland on palkinnut tapahtuman kahdesti, ja Elävät kaupunkikeskustat EKK ry on palkinnut tapahtuman vuoden keskustatekona.

Juttua muokattu 5.11. kello 11.20: Korjattu Jani Raulan nimi kuvatekstiin. Lisätty kuvagalleria 6.11. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut