Katso video: Rauman uusissa agenttifilmeissä markkinoidaan työpaikkoja

Agentteja näyttelevät Palvelupiste Pyyrmanin palveluneuvoja Sanna Rantala ja kaupungilla kesätyöntekijänä ollut Mikael Saive.

Rauman kaupunki esitteli tänään toisen satsin agenttiteemaisia lyhytfilmejä kutsuvieraille Iso-Hannussa.

Nyt pääroolissa ovat raumalaiset yritykset ja niiden työpaikat. Agentteja näyttelevät Palvelupiste Pyyrmanin palveluneuvoja Sanna Rantala ja kaupungilla kesätyöntekijänä ollut Mikael Saive. Muut näyttelijät ovat raumalaisten yritysten työntekijöitä.

– Suurelle yleisölle elokuvat julkaistaan yksi kerrallaan noin viikon välein. Metalliteollisuuden jälkeen julkaisuvuorossa ovat meriklusteri, palveluala, elintarviketeollisuus, metsäklusteri ja kemianteollisuus sekä teollisuuden palveluliiketoiminta. Jokainen jakso keskittyy yhteen elinkeinosektoriin, strateginen viestintäasiantuntija Kristiina Lehtonen kertoo.

Taustalla on huoli osaavan työvoiman riittävyydestä.

– Raumalainen elinkeinoelämä on toivonut kaupungilta toimenpiteitä Rauman markkinointiin, jotta raumalaiset yritykset saisivat houkuteltua osaavia työntekijöitä. Sekä kaupunki että yritykset voivat käyttää elokuvia asukasmarkkinoinnissa ja rekrytointimarkkinoinnissa. Ne annetaan myös oppilaitosten opinto-ohjaajien käyttöön yläkouluissa ja ammattioppilaitoksissa. Elokuvat ovat lisäksi hyvä markkinoinnin apuväline messukäytössä, yritysasiantuntija Mirja Kotiranta sanoo.