Katso, miten pirteäksi kuntoutunut hiiripöllö lentää takaisin luontoon – toisen kohtalo oli surullisempi

Nuoret pöllöt olivat Eläinsuojeluyhdistys Kuuran hoidossa Kokemäellä.

| Päivitetty

Rauman Voiluodolta hoitoon otetun hiiripöllön elämä pääsi jatkumaan hyvissä merkeissä. Pöllö vapautettiin luontoon sunnuntaina 5.11.

Ikkunaan törmännyt lintu oli toimitettu huonokuntoisena Eläinsuojeluyhdistys Kuuran hoitoon 23.10. Kuntoutuminen Kokemäellä kesti  siis noin kaksi viikkoa. Yhdistyksen mukaan vapauttaminen tapahtui sen jälkeen, kun linnun kunto varmistettiin ja koipi oli varustettu tunnistusrenkaalla.

Jonkinlaisena merkittävänä elämänmuutoksena voinee pitää sitä, että Raumalta hoitoon päätynyt pöllö vapautettiin muun muassa rengastukseen liittyvistä käytännön syistä Porissa. Samaan suuntaan vapautettiin myös Raumalla poliisin talteen ottama ja putkassa yönsä viettänyt helmipöllö.

Katso video hiiripöllön vapautuksesta alta.

Syksy on ollut hoitoa tarvitsevien pöllöjen suhteen Raumalla poikkeuksellinen, sillä eläinsuojeluyhdistykselle toimitettiin kaupungista pari viikkoa sitten toinenkin hiiripöllö.

Keskusta-alueela huonokuntoisena löytyneen linnun kohtalo oli surullisempi kuin vapauteen päässeen lajitoverin.

– Hän valitettavasti menehtyi. Todennäköisesti törmäyksestä aiheutui sisäisiä vammoja, kertoo Kuuran vastaava eläintenhoitaja Tanja Koski.

Molemmat hiiripöllöt olivat tänä vuonna syntyneitä ja lajin vähälukuisuuden vuoksi on mahdollista, että ne olivat peräisin samasta poikueesta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut