Katso viime hetken vinkit veroilmoituksen tekoon

Veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on joko torstai 7.5. tai keskiviikko 13.5. Oman palautuspäivän voi tarkistaa esitäytetyn veroilmoituksen etusivulta.

Tarkista veroilmoitus. Älä palauta ilmoitusta, jos tiedot ovat oikein eikä mitään puutu. Jos et palauta veroilmoitusta, sinun katsotaan antaneen se esitäytettyjen tietojen mukaisena. Tarkista esitäytetty veroilmoitus, vaikka saisitkin veronpalautusta.

Täydennä puuttuvat tiedot. Onko sinulla esimerkiksi matka- tai tulonhankkimiskuluja? Puuttuvat matkakulut, vuokratulot ja kotitalousvähennystiedot ovat yleisimpiä syitä palauttaa esitäytetty veroilmoitus.

Ilmoita sähköisesti. Veroilmoitus kannattaa täydentää verkossa. Verkkopalvelussa ilmoittaminen on turvallista ja helppoa. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi.

Älä liitä veroilmoituksen mukaan kuitteja, tositteita tai alkuperäisiä asiakirjoja, vaikka palauttaisit veroilmoituksen paperisena. Verohallinto pyytää tositteita tarvittaessa. Käytä vain Verohallinnon vahvistamia liitelomakkeita.

Katso tärkeät päivämäärät. Tarkista esitäytetyn veroilmoituksen etusivulta, milloin on sen viimeinen palautuspäivä. Saat lokakuun loppuun mennessä korjatun verotuspäätöksen, jos täydennät tai korjaat nyt esitäytettyä veroilmoitusta. Veronpalautukset maksetaan pankkitilille.