Kattava ohjelma: katso tästä, mitä Raumalla tapahtuu vappuna

Arkistokuva: Esa Urhonen

Rauman vappujuhlinnassa on tänä vuonna paljon perinteistä ohjelmaa, mutta myös uudistuksia: esimerkiksi Poikasoittokunnan paraati järjestetään tavanomaista myöhemmin ja Rauman Moto-Porukka ry suuntaa keskusta-ajelun sijaan oman porukan kesken Euraan vappukahville. Pärinää ja kalustoaan vapunpäivänä esittelevät vanhoilla autoilla ajavat Rauman Seudun Mobilistit.

Alakoululaiset voivat aloittaa juhlinnan jo perjantaina, kun Rauman Lasten parlamentti ja Rauman nuorisopalvelut järjestävät vappudiscon klo 17–20 Kuovin nuorisotalolla. Avoin ja maksuton tapahtuma on suunnattu 4.–6.-luokkalaisille.

VAPPUAATTO LAUANTAI 30.4.

Jenkkiautojen vappu-cruising starttaa Poroholman Rantatalolta kello 15.30 kohti Köyliön Lallintaloa. Rock'n Vappu-tapahtumassa kansaa Lalliksella viihdyttävät Kotiteollisuus, Timo Kotipelto, Dj Voltex ja rock-Dj Snädi.

Kaupungintalon sisäpihalla järjestetään lastentapahtuma klo 16–18. Ohjelmassa on muun muassa Pelleorkesteri, maalausteltta, Turun tanssikoulun esitys ja puffetti.

Opiskelijat lakittavat Kanali Helmen klo 18, ja opettajaopiskelijoiden vuoden fuksi kastetaan Kanalissa. Kanali Helm on saanut ylioppilaslakin päähänsä vapunaattona Raumalla vuodesta 1975 lähtien.

Kulttuurikuppila Brummissa nähdään sekä Rauman iltanäyttelijöiden musiikkikomedia Iltatähden ensi-ilta klo 16 sekä MOJazz-yhtyeen esitys klo 21.

Kivikylän Areenalla järjestetään raskaan musiikin festivaali Wappuhelvetti, jossa esiintyvät Turmion Kätilöt, Korpiklaani, Finntroll ja Detset. Festivaali starttaa klo 19.

VAPUNPÄIVÄ SUNNUNTAI 1.5.

Vapunpäivä alkaa sunnuntaiaamun tilaisuudella vanhalla hautausmaalla vakaumuksensa puolesta henkensä menettäneiden muistomerkillä klo 8.45.

Rauman Yrittäjien järjestämällä Vapputorilla on myyjiä ja markkinahumua aamusta alkaen. Toritapahtuma alkaa klo 9 ja päättyy klo 16. Ohjelma pitää sisällään muun muassa ilmaisen toribingon, kasvomaalausta ja arpajaiset. Myynnissä on metrilakuja, markkinamakeisia, käsitöitä ja kukkia.

Rauman Seudun Mobilistit ry:n järjestämä vanhojen autojen vappuparaati alkaa Uotilasta klo 12 ja kulkee Kuninkaankatua pitkin torin ohi. Sen sijaan perinteistä moottoripyörien paraatia ei järjestetä.

Työväen yhteinen vapputapahtuma alkaa Kanalinmutkassa klo 9.50 Rauman soittokunnan esityksellä. Tapahtumassa on mukana perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén, kansanedustaja Johannes Yrttiaho ja Rauman työväen mieslaulajat.

Porvarien vappujuhla kokoaa kansaa Keskuspuistoon klo 11. Vappupuheen pitää kansanedustaja Matias Marttinen.

Pallo-Iirojen perinteinen ankanuitto toteutetaan jälleen Pajasillan ja Kirkkosillan välillä. Ankat plumpsahtavat veteen klo 14.

Vapunpäivän tanssit tanssitaan Tulestalolla, osoitteessa Aittakarinkatu 14, klo 15­–18. Esiintymässä ovat Pekka Tervahartiala ja Tuomas Myllylä.

Rauman Poikasoittokunnan vappuparaati alkaa tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta klo 16, mutta reitti on tuttu aikaisemmilta vuosilta. Paraati lähtee liikkeelle teatterin edustalta ja kulkee välillä Nortamonkatu-Valtakatu-Nortamonkatu.

Avainseurakunnan ekumeeninen vapputilaisuus Kaiken kansan messu ja gospelmessu Missa Concordiae pidetään myös klo 16, osoitteessa Savenvalajankatu 3.

Lisää aiheesta

Rock´n Vappu käynnistää cruising-kauden näyttävästi Köyliön Lallintalolla – Mukaan odotetaan jopa satoja näyttäviä jenkkiautoja ympäri Suomen–

Kivikylän areenalla järjestetään uusi Wappuhelvetti-tapahtuma