Kattoremonttifirma tuomittiin työturvallisuusrikoksesta Satakunnan käräjäoikeudessa– Alihankkijan työntekijä putosi keskeneräisiltä telineiltä

Vesivek Oy on tuomittu kymmenen vuoden aikana yhteisösakkoon jo 11 kertaa. Telineistä on annettu useita toimintaohjeita ja kehotuksia.

| Päivitetty

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi 2.10.2023 kattoremontteja tekevän Vesivek Oy:n yksikönjohtajan ja telinetyönjohtajan molemmat 15 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta.

Yhtiölle tuomittiin samassa yhteydessä 15 000 euron yhteisösakko.

Tapahtumassa oli kyse yhteisestä rakennustyömaasta, jolla alihankkijalle työskennellyt henkilö putosi työtelineeltä maaliskuussa 2021. Työtelinettä käytettiin, vaikka se oli keskeneräinen.

Työsuojeluviranomaisen tutkinnassa selvisi, että telineet olivat päätoteuttajan rakentamat ja ne olivat tapahtuman ajankohtana keskeneräiset. Lisäksi todettiin, että päätoteuttaja ei ollut informoinut alihankkijan edustajia telineiden keskeneräisyydestä.

Useita sakkoja ja kehotuksia

Yhtiö teki sattuneen työtapaturman jälkeen ohjeistuksen alihankkijoiden informoinnista yhteisillä rakennustyömailla.

Yhtiön toiminnassa oli kuitenkin ennen ja jälkeen työtapaturman tehdyssä viranomaisvalvonnassa havaittu telineissä ja niiden käyttöönotossa useita samankaltaisia puutteita, joten yhteisösakon tuomitseminen ei käräjäoikeuden näkemyksen mukaan ollut kohtuutonta.

Tuntuvaa uhkasakkoa puolsi käräjäoikeuden mukaan se, että yhtiö oli viimeisen kymmenen vuoden aikana tuomittu yhteisösakkoon jo 11 kertaa, ja lisäksi työsuojeluviranomainen oli antanut yhtiölle useita kehotuksia ja toimintaohjeita telineistä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut