Katu- ja vesihuoltourakka sulkee Tehtaankadun 3.9. alkaen – rakennustyöt kestävät marraskuuhun 2021

Kanalinrannan vesihuolto- ja kaapelointiurakka valmistui kesän aikana. Seuraavaksi vuorossa on Länsirannan alueen katu- ja vesihuoltourakka, joka sulkee Tehtaankadun liikenteeltä torstaina 3.9. alkaen.

Urakkaan kuuluvat tulevan kauppakeskuksen ympäristön katujen eli Tehtaankadun, Kotolankadun, Ajurinkadun ja Pipanpolun vesihuolto-, kaapeli- ja kadunrakennustyöt. Samalla rakennetaan myös Tehtaankadun ja Luoteisväylän valo-ohjattu risteys. Urakan valmistelevat työt on aloitettu.

Rakentamistyön aikana Länsirannan alueella tehdään mittavia liikennejärjestelyjä. Urakan alkaessa Tehtaankadun ajoneuvoliikenne katkaistaan Nortamonkadun puoleisesta päästä.

– Uudessa asemakaavassa liittymäalue on osa tonttia ja Tarvontorin aukioaluetta. Tehtaankadun ja Tarvonsaarenpuiston kiinteistöihin pääsee kulkemaan Luoteisväylän suunnasta. Kotolankatu rakentuu uutena väylänä alueen halki, rakennuttajainsinööri Leena Ruusu-Viitanen kertoo.

Rakentamisen alkuvaiheessa myös Välikatu suljetaan vesihuoltotöiden vuoksi. Kadun sulkukohta tulee sijaitsemaan Välikadun ja Tehtaankadun liittymäalueella. Välikadun kiinteistöihin ajo on sallittu Valtakadun suunnasta.

Ajurinkadun kiinteistöihin järjestetään väliaikainen kulku Nortamonkadun nykyisen pysäköintialueen liittymän kautta.

– Kevytliikenne on sallittu suljetuilla katuosuuksilla varovaisuutta ja liikennesääntöjä noudattaen. Kevyen liikenteen reitit opastetaan erikseen työmaa-alueella, Ruusu-Viitanen sanoo.

Tehtaankadun suljettavalla katuosuudella on myös linja-autopysäkkejä, jotka jäävät pois käytöstä.

Lisäksi Tehtaankadun rakentamisen myötä katualueelta poistetaan myös huonokuntoisia puita, jotka korvataan uusilla puilla.

Rakentamisalueen liikennejärjestelyt muuttuvat työn edetessä.

Rakennustyöt kestävät marraskuuhun 2021 asti. Urakoitsijana toimii Maarakennus Jalonen Oy.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Kauppakeskus panee katujärjestelyt ihan uusiksi Rauman ytimessä