Kaupassakävijöille vahva maskisuositus ja vähintään metrin turvaväli – myös kassajonossa

Yhden metrin turvaväli pätee myös kassajonoon, muistuttaa Osuuskauppa Keula. Kuva: arkisto/Juha Sinisalo

Turvavälien noudattaminen ja maskien käyttö ovat nyt erityisiä asiakaspalautteen aiheita Osuuskauppa Keulan kaupoissa, kertoo Keula tiedotteessaan. Keulan mukaan sen toimipaikoissa noudatetaan tällä hetkellä kiihtymisvaiheen ohjeistuksia, joihin myös asiakkaita pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota.

Ohjeistusten noudattaminen merkitsee muun muassa sitä, että kasvomaskin käytöstä on annettu vahva suositus asiakkaille. Lisäksi muistutetaan, että turvaväli sekä henkilökuntaan että muihin asiakkaisiin on vähintään 1 metri. Tätä noudatetaan myös kassajonoissa.

Asiakkaita pyydetään asioimaan vain täysin terveinä sekä huomautetaan, että sairaana tai karanteenissa kaupassakäynti on kielletty.

Keula pyytää asiakkaitaan myös käyttämään aktiivisesti käsidesiä ja pesemään kädet huolellisesti aina kun mahdollista. Yskimisen tai aivastamisen sattuessa neuvotaan laittamaan hiha suun suojaksi. Suoraan käsiin ei saa yskiä.

S-Ryhmän henkilökunta käyttää Keulan mukaan ensisijaisesti pleksiä tai kokovisiiriä suojautumiseen. Lisäksi noudatetaan riittävää eli yhden kahden metrin turvaetäisyyttä sekä hyvää käsi- ja siivoushygieniaa.