Kauppakadun remontti siirtyy ensi vuoteen

Vanhassa Raumassa piti tämän viikon maanantaina alkaa Kauppakadun peruskunnostuksen niin sanottu kakkosvaihe. Työmiehet ja koneet eivät kuitenkaan kadulle ilmestyneet.

– Nähtävillä olleista suunnitelmista on kesän aikana tehty valitus hallinto-oikeuteen. Niinpä sulanapitojärjestelmän rakentaminen ja katualueen kivettäminen siirtyvät ensi vuoteen, kertoo katutoimen työpäällikkö
Sakari Huurinainen.

Valituksen takia katutoimi ei saanut aloituslupaa töille. Kesällä puolestaan pidettiin rakentamisessa kahden kuukauden turistitauko.

Valitus koskee kadun pätkää torilta Isopoikkikadulle. Kadun alle on jo vedetty runkoputket, ja katu on päällystetty asfaltilla. Jo tehdyt työt eivät vaarannu, vaikka jatkorakentaminen lykkääntyy.

Kunnallistekniikan päällikön
Antti Kolehmaisenmukaan valituksia on kaksi, mutta niissä on sama valittaja, eräs kadunvarren kiinteistön omistaja.

Toinen valitus koskee sitä, että suunnitelmissa on kadun reunalta poistettu yksi pysäköintiruutu. Valittajan mukaan pysäköintiruutuja olisi pitänyt jopa lisätä.

– Ruutu poistettiin, koska kadun vastakkaiselta puolelta pihasta on vaikea päästä kadulle, kun pysäköintiruudussa on auto, Kolehmainen kuvailee.

Toisen valituksen mukaan valittaja ei ole saanut hankkeesta riittävästi tietoa.

Huurinainen ei vielä osaa arvioida, millaisella aikataululla työt ensi vuonna tehdään. Selvää on, ettei töitä enää tänä syksynä aloiteta, vaikka hallinto-oikeuden päätös lähiviikkoina tulisikin.

– Talvea vastaan ei enää lähdetä tekemään.