Kauppakamarin kansainvälistymispalkinto Motosealille – ”Laajennus mahdollistaa uudenlaiset tuotteet”

Toimitusjohtaja Kari Sallinen Motosealin laajennusosassa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman Kauppakamari myönsi vuotuisen kansainvälistymispalkintonsa tänään Motoseal Componentsille.

– On hienoa saada palkita raumalainen oman alansa menestyjä, jolla on halua kasvaa ja kehittyä vaativilla markkinoilla, sanoi Rauman kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunnan puheenjohtaja Sini Gahmberg.

- Palkinnon tarkoituksena on tuoda esiin yrityksiä, joiden toiminta vientimarkkinoilla tai muu kansainvälinen toiminta voi toimia kannustavana esimerkkinä muille alueen yrityksille, kertoi Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja Riikka Piispa.

Tällä kertaa palkintoraati halusi korostaa erityisesti uusien, innovatiivisten vientimarkkinoille soveltuvien tuotteiden kehittämistä, kansainvälisyyden kasvua ja määrätietoista uusien markkina-alueiden etsimistä.

Motoseal täyttää mainitut kriteerit. Valmistumassa on noin 1500 neliön laajennus, johon sisältyy laitteistoinvestointeja kuten kuumamuovauslinja.

– Uusi linja antaa mahdollisuuden tehdä aivan uudenlaisia tuotteita asiakkaillemme, kertoi toimitusjohtaja Kari Sallinen.

Tähän saakka Motoseal on valmistanut tuotteita vain polyeteenistä.

– Laajennuksen valmistuttua voimme jalostaa muitakin muovilaatuja ja tarjota monipuolisempaa tuotevalikoimaa ajoneuvoteollisuudelle, sanoi Sallinen.

Motosealin liikevaihto huhtikuussa päättyneellä tilikaudella oli 8,6 miljoonaa euroa, jossa kasvua edelliskaudesta noin 30 prosenttia. Tarkoitus on päästä yli 10 miljoonaan euroon.

Viennin osuus liikevaihdosta on noin 60 prosenttia. Tärkeimmät vientimaat ovat Ruotsi ja Saksa.

Motoseal Components on raumalaisomisteinen yritys, jolla on kaksi päätuotetta: lokasuojat traktori- ja työkonevalmistajille sekä Masi-talvityövälineet.