Kauppakamarit puoltavat OL4-jatkoaikaa

Työ-ja elinkeinoministeriölle antamassaan lausunnossa Rauman ja Satakunnan kauppakamarit kannattavat Teollisuuden Voiman Olkiluoto 4 -ydinvoimalaitoksen rakentamista Eurajoelle ja projektille anottua jatkoaikaa hankkeelle.

Kauppakamarien mukaan kokonaisuuden kannalta olisi eduksi ajoittaa OL3:n ja OL4:n toteutusvaihteet sopivasti katsottuna peräkkäin.

– OL4-hanke sopii hyvin Olkiluodon olemassa olevaan infraan. Investointina hanke tulee olemaan merkittävä, joten myös investoijan kannalta hanke on tarkoituksenmukaista ajoittaa oikeaan ajankohtaan, lausunnossa perustellaan.

Olkiluoto 4 -hanke on edelleen sama, mutta hankkeen ajoituksen suhteen haetaan nyt parempaa ja sopivampaa ajankohtaa.

Hakemuksessa esitetyn mukainen jatkoaika OL4:n rakentamislupahakemuksen jättämiselle on kauppakamarien mielestä perusteltua ja antaa parhaat edellytykset projektin toteuttamiselle.

– Suomen kokonaisedun kannalta on välttämätöntä, että tämä jätti-investointi voidaan toteuttaa. Nykyisessä suhdanneilmastossa on erittäin vaikeaa saada teollisuus- ja energiainvestointeja liikkeelle, mutta toisaalta koko maamme kehitys kaipaa niitä, kauppakamareista viestitetään.

Satakunnan yritysrakenne soveltuu hyvin ydinvoiman rakentamiseen. Kauppakamarien tiedotteen mukaan tähän mennessä ydinvoimaprojekteissa mukana olleet yritykset ovat menestyneet hankkeissa hyvin ja ovat kiinnostuneita olemaan jatkossakin tulevissa projekteissa mukana.