Kauppakeskuksen tulee maistua puulta

Ulkoraumalaiselle Rauma on yhtä kuin Vanha Rauma. Se on vetovoimainen ja ainutlaatuinen. Sellaista ei ole missään muualla maailmassa.

– Kaupunki on tiivis, elävä puukaupunkikokonaisuus, joka ei ole vain kulissi vaan toimiva kaupallinen keskus, hehkuttaa Elävät Kaupunkikeskustat ry:n toiminnanjohtaja Pokko Lemminkäinen.

Kanaalin varteen suunnitellusta kauppakeskuksesta Lemminkäisellä on selkeä kanta.

– Rauma tarvitsee kauppakeskuksen. Mutta ei ole lainkaan sama, millaisen. Kokonaisuuden suunnittelu on tehtävä taitavasti, avoimesti ja mahdollisimman tarkkaan Vanhan Rauman erityisluonteet huomioon ottaen, hän tähdensi.

Sen pitää olla sekä mitoitukseltaan että arkkitehtuuriltaan ympäristöön sopiva.

– Jos  akvaarioon laitetaan viiden kilon hauki, se syö ympäriltään kaiken. Jos sinne sijoitetaankin kokonaisuuteen sopiva meriahven, uutuus täydentää jo olemassa olevaa valikoimaa.

Rauma tunnetaan puurakentamisestaan, siksi myös Vanhan Rauman kupeeseen tulevan suunniteltavan kauppakeskuksen materiaalien tulee noudattaa samaa linjaa.

– Sen pitäisi maistua puulta. Betonisia, teräksisiä ja lasisia on joka puolella, tänne istuisi parhaiten kooltaan oikein mitoitettu ja ulkoasultaan ympäristöön sopiva puinen kiinteistö, hän tähdentää.

Lue lisää maanantain Länsi-Suomesta.