"Kauppakeskus suunnitelmien mukaan, yhdessä tai kahdessa vaiheessa" – Realidea pyörittää viittä kauppakeskusta Suomessa

Vanha Tarvontorin kauppakeskus on jo aikaa sitten purettu, koska uutta kauppakeskusta ruvetaan rakentamaan? Sitä raumalaiset kovasti nyt kysyvät.

Tarvontori purettiin jo kesällä. Uuden kauppakeskuksen rakentamisesta ei vielä ole päätetty. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Vanha Tarvontorin kauppakeskus on jo aikaa sitten purettu, koska uutta kauppakeskusta ruvetaan rakentamaan? Sitä raumalaiset kovasti nyt kysyvät.

Hanketta vetävä Jari Pölönen kertaa Länsi-Suomelle heinäkuussa sanomansa: keväällä tunnusteltiin suurimpien vuokralaisten kiinnostusta, neuvotteluja jatketaan syksyllä.

– Jonkun verran sopimuksia on kasassa. En lähde spekuloimaan koska niitä on niin paljon, että aloituspäätös voidaan tehdä. Kerran oltiin jo valmiita lähtemään liikkeelle. Sitten tuli korona.

– Tilanne on joka tapauksessa parempi. Vuokraustiimin vetäjien mukaan kesälomien jälkeen vire yrityksissä on toisenlainen, paljon positiivisempi, sanoo Pölönen.

Vuokraneuvottelut on ulkoistettu Realidealle.

– Se on ammattimainen kauppakeskusten vuokravälittäjä ja operoija. Ne ihmiset ovat olleet mukana todella monissa kauppakeskushankkeissa, esimerkiksi Porin Puuvillassa, kertoo Pölönen.

Realidea pyörittää viittä kauppakeskusta: Selloa Espoossa, Kämp Galleriaa ja Ristikkoa Helsingissä, Karusellia Keravalla ja Plazaa Salossa.

Pölösen mukaan Rauman Kanal-kauppakeskuksen suunnitelmia ei ole muutettu.

– Raumalla on tarve kauppakeskukselle. Raamit on tiedossa, sisätilat elävät vuokralaisten tarpeen mukaan. Tässä vaiheessa on neuvoteltu vasta tietyn kokoisia tiloja tarvitsevien yritysten kanssa. Kauppakeskus toteutetaan suunnitelmien mukaan. Vuokrakysynnästä riippuu rakennetaanko se yhdessä vai kahdessa vaiheessa.

Unescon maailmanperintöarvon mahdollinen vaarantuminen sai valtakunnallista julkisuutta Helsingin Sanomissa. Pölönen tulkitsee sen lähinnä lisänneen hankkeen tunnettuutta.

– Samat pelot ja uhat Vanhalle Raumalle ovat olleet esillä koko ajan. Ja olivat jo, kun Raumalle Prismaa rakennettiin. Sittemmin Prisma laajennettiin yhtä isoksi kuin kauppakeskus, huomauttaa Pölönen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut