Kauppakeskusbuumi ei hellitä ainakaan Raisiossa: Myllyn myynti ylitti neljännesmiljardin rajapyykin

Mylly on tällä hetkellä lähes täyteen vuokrattu.

| Päivitetty

Kauppakeskus Mylly kertoo tiedotteessa tehneensä viime vuonna kaikkien aikojen myyntiennätyksen, kun liikkeiden yhteenlaskettu myynti oli 255 miljoonaa euroa.

Kasvua edellisvuodesta oli neljä prosenttia. Kävijämääräkin nousi seitsemällä prosentilla 5,5 miljoonaan kävijään.

Kävijämäärissä ei aivan päästy ennätyslukuihin: vuonna 2019 kävijöitä oli 5,7 miljoonaa. Keskiostos oli vajaat 47 euroa, kun se on suomalaisissa kauppakeskuksissa yleisesti noin 20 euron luokkaa.

– Upeat luvut kertovat, että olemme onnistuneet luomaan Myllystä paikan, johon ihmiset tulevat mielellään ostoksille ja viettämään aikaa, sanoo tiedotteessa Kauppakeskus Myllyn toimitusjohtaja Mari Hantula.

Kasvua ovat vauhdittaneet useat investoinnit ja liikkeiden uudistukset. Mylly on lähes täyteen vuokrattu: käyttöaste on tällä hetkellä 98 prosenttia.

– Tämän kokoisessa kauppakeskuksessa luku tarkoittaa, että liiketilat ovat käytännössä täynnä. Aina on toki käynnissä muutoksia, jotka vaativat sisäisiä järjestelyitä, Mari Hantula sanoo.

Kauppakeskusten kiinnostavuudesta on vuosien saatossa käyty Länsi-Suomessakin aktiivista keskustelua.

Raumalla vuosien ajan viritellystä kauppakeskushankkeesta ei ole kuulunut julkisuuteen uutta kerrottavaa. Kiinnostuneita vuokralaisia ei ole löytynyt tarpeeksi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut