Kauppakeskushankkeen vetäjä ei tyrmää ehdotusta kauppahallista – jopa päinvastoin: "Hieman tämän tyyppistä olemme miettineetkin", paljastaa Jari Pölönen

Kivikylän kotipalvaamon toimitusjohtaja Jari Laihosen idea on Ganal Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Jari Pölösen mielestä hyvinkin mahdollinen.

Tarvontorin purkutyömaalla ei rakenteita juuri enää pystyssä ole. Uuden kauppakeskuksen rakentaminen on koronan myötä yhä vastatuulessa. Idea kauppahallikäytävästä saa Ganal Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Jari Pölöseltä vastakaikua. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman kauppakeskushanketta vetävä Ganal Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Jari Pölönen ei tuoreeltaan tyrmää ajatusta siitä, että kauppakeskuksen sisällä osana sitä toimisi jonkinlainen kauppahalli. "Kyllä mä näen, että sellainen olisi ihan mahdollista", Pölönen toteaa Länsi-Suomen kysyessä asiasta. Ajatuksen esitti Länsi-Suomen lauantaisessa kauppahallijutussa Kivikylän kotipalvaamon toimitusjohtaja Jari Laihonen. Laihosen visioissa kauppakeskuksen läpi kulkisi "käytävä, jonka varrella olisi myynnissä erilaista syötävää valmiina ja raakana".

Lue: Moni raumalainen haikailee kaupunkiin kauppahallia

– Yksityiskohdat ovat tietysti oma kysymyksensä, mutta ajatuksena jotakin hieman tämän tyyppistä olemme jopa miettineetkin, joskaan ei ehkä ihan näin pitkälle vietynä vielä, Pölönen paljastaa.

Myynnin lisäksi mahdollisuus syödä

Pölönen viittaa äkkiseltään Turun kauppahalliin, jossa tuoreiden elintarvikkeiden ulosmyynnin lisäksi on mahdollista syödä ja juoda.

– Eli myynnin lisäksi on myös ravintolapalvelua. Rauman kauppakeskuksesta joku osa voisi olla nimenomaan tällaiselle omistettu, Pölönen pohtii.

Nykyaikaiseen kauppakeskukseen kahvila- ja ravintolatoimintoja on lähtökohtaisestikin suunnitteilla "jonkun verrankin". Kauppahalliosuus voisi olla osa niitä.

– En tunne noita Jarin (Laihonen) ajatuksia niin tarkkaan, pitää tutustua tarkemmin ja miettiä. Mutta sanotaanko näin, että missään nimessä en poissulje tuollaista mahdollisuutta, Pölönen sanoo.

Purkutyö oli tehtävä joka tapauksessa

Kauppakeskushanke sinänsä on edelleen tukalassa tilanteessa, vaikka Tarvontori onkin saatua tontilta lanattua jo lähes kokonaan pois.

Koronapandemian jatkuminen kun on pitänyt vuokralaisiksi hamutut yritykset ymmärrettävästi edelleen varovaisina.

– Purkutyöhän olisi pitänyt tehdä joka tapauksessa, joten siinä mielessä aika on käytetty hyväksi. Mutta rokotukset eivät ole edenneet ollenkaan sillä tavalla kuin syksyllä kuviteltiin.

– Kun rajoituksia vaan lisätään, ei ole oikea aika kaikkien toimijoiden kanssa välttämättä asiasta keskustellakaan, Pölönen huokaisee.

"Tälle ei vaan voi mitään"

Keskusteluja "eri tahojen kanssa" käydään kuitenkin jatkuvasti, Pölönen vakuuttaa.

– Odotetaan, että korona saataisiin jollain tavalla taitettua, jolloin toimijoilla olisi mahdollisuus katsoa tulevaisuuteen.

Kuten jo tiedetään, korona osui kauppakeskuksen kannalta erityisen hankalaan hetkeen.

– Varmaan juuri silloin (viime) kevään ja kesän aikana olisi pystytty hanke käynnistämään. Mutta tilanne on kaikille sama, ja tälle ei vaan voi mitään, Pölönen toteaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut