Kauppojen aukioloaikojen vapautus toi helpotusta arjen aikatauluihin

Raumalainen Satu Salminen on pärjännyt hyvin ennen aukioloaikojen laajentumista, sillä perheen kauppareissut ovat sijoittuneet lähinnä päiväsaikaan. Perheen pojat Mikael, 4, ja Samuel, 2, ovat innokkaita apureita äidille ostosreissuilla. Kuva: Esa Urhonen

Vuoden alusta voimaan tullut kauppojen sekä parturi- ja kampaamoliikkeiden aukioloaikojen vapautuminen on saanut asiakkaat hyödyntämään aamujen aikaisia tai iltojen myöhäisiä ostosmahdollisuuksia.

Kehätien S-marketissa ruokaostoksilla ollut raumalainen Sami Kivistö kertoo varsinkin myöhäisten ilta-aikojen mahdollistavan tarvittaessa mielitekojen ostamisen.

– Välillä viikonloppuiltaisin, jos tulee vaikkapa joku hyvä elokuva, voi käydä myöhemmin ostamassa vielä herkkuja, Kivistö hymyilee.

Raumalaisen Satu Salmisen kauppareissut ovat vauhtia täynnä, sillä pikkuapureina hääräävät yleensä myös Mikael, 4, ja Samuel, 2.

– Meihin ei laajennetut aukioloajat ole juuri vaikuttaneet, Salminen toteaa ja rientää samalla auttamaan pikkumiehiä appelsiinien pussittamisessa.

Kaupan puolelta uusiin aukioloaikoihin ollaan tyytyväisiä.

K-supermarket Vesselin kauppias Lari Mäkelä kuitenkin myöntää, ettei laajennetuilla aukioloajoilla varsinaisesti tehdä tiliä.

– Ei se tappiollista ole, mutta ei sillä voittoakaan tehdä. Kyllä ne menevät pitkälti palvelun piikkiin. Mielestäni nykyään ei ole mitään järkevää syytä, miksi aukioloaikoja pitäisi rajoittaa, Mäkelä pohtii.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.