Kaupungin vuokrariita voi ratketa uusimalla sopimukset

Kaupunginhallitus haluaa, että Kaivopuiston sopimuksista lähdetään neuvottelemaan.

Rauman kaupungin ja Puteus-Yhtiöt Oy:n välistä vuokrakiistaa lähdetään ratkomaan uusilla vuokrasopimusneuvotteluilla. Asiasta päätti kaupunginhallitus. Tavoitteena on Kiinteistö Oy Rauman Kaivopuistoa koskevien vuokrasopimusten kokonaisvaltainen uudistaminen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Kalle Leppikorven (sd.) mukaan yhteisymmärrykseen on pyritty koko ajan, mutta nyt haluttiin hakea vielä kaupunginhallitukselta selkänojaa neuvotteluihin.

Muitakaan tiloja ei ole

Haussa on Leppikorven mukaan sovinto.

– Toki sopu on aina kompromissi, mutta tavoitteena on osapuolten neuvotteluiden kautta loppuratkaisu, joka on molemmille kohtuullinen.

– Yritämme sellaista ratkaisua, jolla yhtiö pystyy ylläpitämään tiloja ja me saisimme pitää tilat ja jatkaa niissä toimintaa, koska vaihtoehtoisia ratkaisuja ei siihen ole olemassa, Leppikorpi sanoo.

Kaupunki on vuokralaisena Kiinteistö Oy Rauman Kaivopuiston suuressa rakennuskokonaisuudessa. Tiloihin kuuluvat skeittihalli, nuorten työpaja, toimintakeskus Toimela sekä työtoimintakeskus Pooki ja tukitalo Merituuli.

Menossa jo oikeuteen

Vuokrariidassa Puteus on nostanut kanteen käräjäoikeudessa. Se hakee kanteellaan kaupungilta vuokratason korotusta kohtuuttoman alhaisena pitämäänsä vuokratasoon. Lisäksi haetaan vahingokorvausta tilojen sopimuksenvastaisesta käytöstä. Kyse on työpajan tilojen käyttämisestä kansalaisopiston kursseihin.

Rauman kaupunki puolestaan hakee Puteukselta maksamiensa ennakkovuokrien palautusta vajaan 140 000 euron arvosta.

Käräjäoikeudessa on jo istuttu valmisteluistunto, ja asia etenee varsinaiseen käsittelyyn 16. syyskuuta. Leppikorpi arvelee, että aika ei riitä neuvotteluratkaisun löytymiseen ennen oikeuskäsittelyä.

– Vaikka tuomioistuinpäivä istutaan, pääsemme toivottavasti silti aktiiviseen neuvonpitoon. Ei ole kenenkään intressi, ettei mikään etene.

Valmis sopimus hyväksyttäväksi

Kaupunginhallitus oikeutti teknisen toimialan ja tilapalvelut käynnistämään tarkemmat sopimusneuvottelut vuokrauudistuksesta. Neuvotteluissa syntynyt sopimus hyväksytetään vielä myöhemmin kaupunginhallituksella.

Ehtoina uudistukselle on kaupungin puolelta, että yhtiö palauttaa sille maksetut ennakkovuokrat. Lisäksi väläytetään kuntoutusyksikön tilan myymistä takaisin vuokranantajalle sekä pidetään mahdollisena, että uusissa vuokrasopimuksissa vuokria voidaan korottaa kunnossapidollisista syistä.

Sanomalehti Länsi-Suomi tiedusteli haastattelukommentteja myös Puteus-Yhtiöiltä, mutta yhtiön edustaja ei halua käsitellä vuokrariitaa julkisuudessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut