Kaupunginjohtaja Kari Kosken sairausloma ohi

Leikkaus ja verenmyrkytys veivät Kosken sairaalahoitoon ja sänkypotilaaksi pitkäksi aikaa.

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski on palannut pitkältä sairauslomalta takaisin viranhoitoon. Hänellä oli ensimmäinen työpäivä eilen sitten joulukuun alun.

Puhelimeen Koski vastaa mökiltään Kalannista. Työt hän aikoo hoitaa etänä, kuten moni muukin kaupungintalolla työskentelevä nyt tekee. Myös erilaiset palaverit ja kokoukset järjestetään etänä.

– Vielä on sellaisia asioita, jotka pitää hoitaa, jotta seuraaja pääsee kunnolla liikkeelle. Tosin yksi nyt ratkesi, kun Metsä Groupin sahainvestointi julkistettiin. Se 500 miljoonan euron yritysinvestointien paketti, jonka asetin Rauman tavoitteeksi, on nyt toteutumassa. Siinä mielessä kyllä olen tyytyväinen, Koski toteaa.

Työrupeama jää vajaan kuukauden mittaiseksi, sillä Koski jää vuosilomalle huhtikuun lopussa. Lomat pitää pitää alta pois ennen kuin hän aloittaa eläkkeensä 30. kesäkuuta.

Toipilaana edelleen

Sairauslomansa syytä Koski raottaa raumalaisille, koska kokee, että ”ihmisten kuuluu tietää missä mennään”. Koski toipuu nyt kotioloissa pitkästä sairaalajaksosta ja isosta leikkauksesta.

Toipumista viivästytti verenmyrkytys, jonka hoito edellytti 3 kuukauden antibioottihoitojaksoa.

– Yleiskunnon kannalta aika nollassa ollaan, ja sängyssä on vielä helpompi olla kuin jalkeilla. Toipumassa olen ja parempaan päin menossa pikkuhiljaa.

Ensimmäisen työpäivänsä sairausloman jälkeen Koski aloitti kaupungin johtoryhmän kokouksella.

– Kyllä siihenkin tekniikka löytyy. Se on pakko, koska asioita täytyy saada eteenpäin. Lääkäri on kieltänyt, ettei tällä yleiskunnolla voi ihmisten ilmoille lähteä eikä mihinkään tilaisuuksiin mennä.

Tuurajana Suvanto

Sairausloman aikana Kari Kosken viransijaisena on toiminut teknisen toimialan johtaja Tomi Suvanto. Suvanto jatkaa jälleen vs. kaupunginjohtajana 1. toukokuuta alkaen siihen asti, kunnes uusi kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen aloittaa virassa. Näillä näkymin aloituspäivä on 1. heinäkuuta.

Tomi Suvanto toimii vs. kaupunginjohtajana myös huhtikuussa, jos Koski on estynyt tuolloin hoitamaan virkatehtäväänsä tai on vuosilomalla.

Suvannolle maksetaan peruspalkanlisää 10 prosenttia siltä ajalta, kun hän hoitaa vs. kaupunginjohtajan tehtävää.Teknisen toimialan vs. toimialajohtajana toimii ympäristönsuojelupäällikkö Juha Hyvärinen Tomi Suvannon vs. kaupunginjohtajan viran hoidon aikana.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut