Kaupunginjohtaja Koski: "Valinnassa olisi iso maineriski Raumalle"

| Päivitetty

Rauman kaupunkikehitysjohtajan valinta sai yllätyskäänteen, kun kaupunginjohtaja Kari Koski esittää, ettei virkaan valita toistaiseksi ketään.

Valintaa valmistellut toimikunta esittää valittavaksi Aki Ruotsalaa, joka sai pikapotkut Pori Jazzista viime suvena.

- Ruotsalan valinnassa olisi iso maineriski, vaikka selittäisimme mitä. Soppahan oli kesällä julkinen. Maineriski on kuitenkin vain yksi osatekijä kokonaisarviossamme. Olennaisempaa on, ettei kukaan hakijoista täytä kaikkia kriteerejä, Koski korostaa.

 Rauman toimialajohtaja Sari Salo asettui Kosken kannalle. He jättivät eriävän mielipiteensä. Kaupunginhallitus päättää asiasta seuraavassa kokouksessaan.

- Budjettiesityksessäni olen joutunut karsimaan virkoja. Jos niitä karsitaan suorittavalta tasolta, on vaikea perustella uutta johtajan virkaa. Siksi päädyimme Sarin kanssa esittämään, että kaupunkikehitysjohtajan työt hoidetaan toistaiseksi sisäisillä siirroilla.

Koski on itse ollut aktiivisesti mukana suurissa elinkeinohankkeissa ja aikoo olla edelleen. Salo on työskennellyt  elinkeinotoimenjohtajana.

- Yrityspalvelussa porukan tehtäviä voidaan myös katsoa uusiksi. Toimeen on ennenkin tultu, vaikka joku on ollut useammankin vuoden poissa, sanoo Koski.

Toimikuntaan kuuluivat kaupunginhallituksesta Kalle Leppikorpi (sd.), Samu Vahteristo (kok.) ja Pasi Mäenranta (ps.) sekä henkilöstön edustajana Virpi Lehtimäki. Koski ja Salo olivat mukana toiminnan asiantuntijoina.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut