Kaupunginjohtaja laati uudet ohjeet jäähalliaition käyttöön – väkevät juomat kielletään kaupungin aitiossa kokonaan: "Luotan siihen, että ohjeita noudatetaan"

Rauman kaupungin 580-vuotisjuhlalogo komeilee jäähallin katossa. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela on antanut tarkennetut kirjalliset ohjeet Rauman kaupungin aition käytöstä Rauman jäähallissa, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Aikaisempien suullisten ohjeiden sijaan ohjeet ovat nyt "mustaa valkoisella". Ne koskevat sitä, kuinka aitioissa toimitaan ja erityisesti sitä, miten aitioisännyyttä pitää hoitaa.

– Raumalla edustusaition käyttö ja tarjoilut ovat aiemmin sujuneet suullisia ohjeita noudattaen eikä asioihin ole aikaisemmin tarvinnut puuttua. Nyt, kun tietoon on tullut poikkeamia aition käytön sinänsä hyvistä periaatteista, on tarpeellista ohjeistaa asiasta kirjallisesti, Poikela kertoo.

Poikkeamilla viitattaneen Satakunnan Kansan elokuussa tekemään selvitykseen edustusaitioiden käytöstä. SK:n jutun perusteella kaupungilla on ohjeellinen "kahden kaadon linja", josta on kuitenkin kuittien mukaan poikettu.

Jokaiselle vuorolle nimetään isäntä

Uuden ohjeistuksen mukaan aitiota käytetään kaupungin markkinointi-, sidosryhmä- ja vaikuttamistyöhön. Se on "kohtaamispaikka, jonne voidaan kutsua organisaation ulkopuolisia yhteistyötahoja", eikä sitä ole tarkoitettu kaupungin luottamushenkilöiden tai henkilöstön keskinäiseen seurusteluun.

Jatkossa jokaiselle vuorolle nimetään vastuullinen isäntä, jonka on oltava paikalla tilaisuuden päättymiseen asti. Isännän tehtävä on tilata vierailleen tarjoilu, ohjeistaa vieraita hallille saapumisesta, ottaa heidät vastaan ja ohjata heidät aitioon.

– Isäntä myös huolehtii ruoka- ja juomatarjoilusta ja ohjaa vieraat pelin päätyttyä ulos. Jos aition käyttöön on liittynyt jotain erityistä huomioitavaa, tulee isännän ilmoittaa asiasta johdon assistentille, joka koordinoi aitiovuorojen käyttöä, tiedotteessa todetaan.

Malttia tarjoiluun

Uusissa ohjeissa korostetaan myös alkoholitarjoilun maltillisuutta ja "normaalia vieraanvaraisuutta". Väkevät alkoholijuomat kielletään aitiossa kokonaan, ja ruokaviinin ja virvokkeiden määrä suhteutetaan aina vierasmäärään.

– Aitio-ohjeet on nyt käyty läpi johtavien luottamushenkilöiden ja virkamiesten kanssa ja luotan siihen, että ohjeita noudatetaan. Rauman Lukko on kaupungin markkinointiyhteistyökumppani ja liigapelit tarjoavat edunvalvonnalle ja sidosryhmäyhteistyölle oivalliset puitteet. Jääkiekon parissa voidaan edelleen tavata yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä rennossa ympäristössä ja tuoda Rauman asioita ja tavoitteita esille, Poikela summaa.