Kaupunginjohtaja Luukkosen äänellä soittavat robottipuhelut käynnistyivät Raumalla

Kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen on lainannut äänensä robotille ja odottaakin soittorumban tuloksia innokkaana. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Rauman robottipuhelut käynnistyvät tänään torstaina, kun robotti aloittaa ison urakkansa ja lähtee tavoittelemaan yli 15 000 raumalaista. Tehtävään on varattu aikaa huhtikuun loppuun saakka.

Soittokierroksia tulee useita, sillä robotti tavoittelee samaa henkilöä kolmasti ennen kuin luovuttaa. Robottia voi myös pyytää soittamaan uudelleen, jos puhelu tulee huonona hetkenä.

Soittolistalla on vain 18 vuotta täyttäneitä raumalaisia. Puhelinnumerot on saatu Profinderin kautta. Löydetyistä numeroista lankapuhelinnumeroita on noin 670 kappaletta ja matkapuhelinnumeroita noin 14 700. Ihan kaikkien raumalaisten puhelinnumeroita ei saatu tehtävää varten selville, eikä mukana ole esimerkiksi työpuhelinten numeroita.

Kevään soittokierroksen tavoitteena on saada selville kuntalaisten näkemyksiä Rauman kehittämisestä ja kehityskohteista.

– Raumalaisten näkemyksiä tarvitaan kaupunkistrategian tekemiseen. Kun uusi valtuusto syksyllä miettii, minkälaista Raumaa lähivuosina rakennetaan ja mitkä ovat ne painopisteet, joihin erityisesti panostetaan, raumalaisten näkemykset ovat tärkeässä roolissa, toimialajohtaja Sari Salo sanoo.

Näihin numeroihin kannattaa vastata

Robottipuhelu voi tulla arkipäivisin klo 12–20 välisenä aikana ja puheluita voi tulla seuraavista numeroista:

+358 75 325 8368
+358 75 325 7298
+358 75 325 8369

Kysymyksiin vastaaminen on helppoa ja se tehdään joko numeronäppäintä painamalla tai sanallisesti puhumalla.

– Varminta on vastata yleiskielellä, sillä robotilla voi olla vaikeuksia ymmärtää rauman kieltä ja muita murteita.

Robotin tuottama raportti ei kerro, kuka vastaukset on antanut vaan esittää tulokset pääasiassa lukuina ja prosentteina.

Kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen on lainannut äänensä robotille ja odottaakin soittorumban tuloksia innokkaana.

– Ei voi kuin ihmetellä, että tällaista tekniikkaa on olemassa ja mihin kaikkeen sitä voidaan tulevaisuudessa käyttää. Saamme näin säästettyä todella paljon työaikaa, sillä robotti hoitaa kyselemisen, tunnistaa puheen ja tekee meille valmiiksi raportin vastauksista, Luukkonen hehkuttaa.

Lisää aiheesta

Rauma lähestyy asukkaita robottipuheluilla kehittääkseen strategiaansa – kaupunginjohtaja Luukkonen lainaa äänensä robotille